Οι συναυλίες και τα ζωντανά θεάματα επανεκκινούν από την Παρασκευή (28/05) με αυστηρά μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID-19, ενώ η τροποποίηση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι στο τραπέζι όπως άφησε να εννοηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί η εστίαση να λειτουργεί στο mute δηλαδή χωρίς μουσική υπόκρουση ωστόσο, την Παρασκευή (27/05), επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και συναυλίες μόνο για καθήμενους και με πληρότητα 50% καθώς και με συγκεκριμένη ταξιθεσία

Φυσικά, η επανεκκίνηση των ζωντανών θεαμάτων και συναυλιών θα γίνει σε ανοιχτούς χώρους και με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Αυτά είναι τα εξής:

Ποσοστό πληρότητας 50%.

Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους.

Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.

Απαγόρευση διαλείμματος κατά τη διάρκεια του ζωντανού θεάματος/ακροάματος και εξαιρούνται ολιγόλεπτες παύσεις για τεχνικούς λόγους κατά τη διάρκεια των οποίων οι θεατές παραμένουν στις θέσεις τους

Υποχρεωτική απόσταση τριών μέτρων μεταξύ σκηνής και θεατών.

Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους και την τήρηση κανόνων στην προσέλευση και αποχώρησή τους.

Υποχρεωτική τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μελών της χορωδίας.

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Μητσοτάκης: Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σχετική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη γερμανική εφημερίδα «Bild», την Πέμπτη (27/05) και, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η μουσική θα επιστρέψει το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε ότι το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί επομένως κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι μιας και η χώρα είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικά».

Όσον αφορά στις τουριστικές ροές προς την Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε τη σημασία επιτάχυνσης των προγραμμάτων εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 καθώς και του ψηφιακού πιστοποιητικού από την Ε.Ε. και συμπλήρωσε:

«Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρωθυπουργός

Τι ισχύει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αν και η χώρα έχει επανεκκινήσει πολλές κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες, ωστόσο μερικά μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ.

Ειδικότερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από τις 00:30 έως και τις 05:00 ωστόσο επιτρέπονται ορισμένες μετακινήσεις ακόμα και εκείνο το χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά, οι μετακινήσεις πολιτών επιτρέπονται εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας για λόγους υγείας, εργασίας με την απαιτούμενη βεβαίωση και κίνηση με κατοικίδιο ζώο κοντά στην κατοικία.

Παρ’ όλα αυτά, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ενδέχεται να τροποποιηθεί, όπως άφησε να εννοηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προαναφερθείσα συνέντευξη.