Έκτακτες ανακοινώσεις σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τα επόμενα βήματα χαλάρωσης.

Σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν εκτάκτως.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19:00 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα τις αναλάβει.

Τα θέμα που πέφτουν στο σημερινό «τραπέζι» συζητήσεων είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η αλλαγή του επιτρεπόμενου ορίου στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αλλά και το εάν θα δοθεί «πράσινο φως» στη μουσική στην εστίαση.

Πιθανή, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, είναι να δοθεί μία παράταση μίας ώρας στην απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ξεκινά από τη 01:30 και όχι τις 00:30.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν επιθυμούν μία πλήρη άρση του μέτρου, καθώς κρίνουν πως δεν είναι ακόμη η ώρα για κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να μιλάμε για διεύρυνση και όχι απελευθέρωση του ωραρίου» σημείωσε επ’ αυτού του ζητήματος η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όσον αφορά στη μουσική στα καταστήματα εστίασης, η ίδια πηγή σημειώνει πως οι επιστήμονες είναι θετικοί στο να επιτραπεί, αλλά σε πρώτη φάση θα γίνει για μουσική χαμηλών ντεσιμπέλ. Τι σημαίνει αυτό; Δεν θα υπάρξουν DJ, πίστες χορού αλλά και όρθιοι πελάτες στα καταστήματα.

Όσον αφορά, τέλος, στις δεξιώσεις, θα υπάρξει απόφαση για αύξηση του αριθμού των καλεσμένων από 100 σε 200.

Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει άμεσα, αλλά θα δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα που θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό. Το πιθανότερο είναι να πάμε σε αυτή την αύξηση από την 1η Ιουλίου.