Ο Έλον Μασκ έδωσε διορία στο – εναπομείναν – προσωπικό του Twitter να δεσμευτεί ότι θα εργάζεται «πολλές ώρες υπό μεγάλη πίεση» και θα είναι «εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί», αλλιώς θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Σε email στους εργαζομένους της πλατφόρμας, που έχουν αποδεκατιστεί από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία, ο νέος ιδιοκτήτης επεσήμανε πως το στήσιμο του νέου Twitter θα απαιτήσει εξαιρετικές επιδόσεις.
«Από εδώ και στο εξής, για να φτιάξουμε ένα καινοτόμο Twitter 2.0 και να επιτύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό σημαίνει να εργαζόμαστε πολλές ώρες υπό μεγάλη πίεση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν βαθμό επιτυχίας» έγραψε.

Ζήτησε, επίσης, στο προσωπικό να πατήσει ένα link για να δηλώσει συμμετοχή στο νέο Twitter, έως και το απόγευμα της Πέμπτης. Όποιος δεν επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του, θα πρέπει να αποχωρήσει με αποζημίωση ίση με τρεις μισθούς.

«Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειες που καταβάλατε για να επιτύχει το Twitter» σημείωσε ο Μασκ.
Πρόσθεσε ότι το μέσο θα είναι «πολύ περισσότερο προσανατολισμένο στη μηχανική» υπό την ιδιοκτησία του και ότι «αυτοί που γράφουν σπουδαίο κώδικα θα αποτελούν την πλειοψηφία της ομάδας μας».
Τελεσίγραφο μετά τις περικοπές

Το τελεσίγραφο ακολουθεί μια μεγάλη περικοπή θέσεων εργασίας στις αρχές Νοεμβρίου, κατά την οποία ο Μασκ απέλυσε το 50% των 7.500 εργαζομένων μέσα σε λίγες ημέρες. Φέρεται, επίσης να απέλυσε περισσότερους από 4.000 συμβασιούχους, συμπεριλαμβανομένων μελών των ομάδων συντονισμού του Twitter, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Παρελθόν αποτελούν και πολλά στελέχη της εταιρείας. Η «έξοδος» άρχισε με την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου και ακολούθησε με την παραίτηση βασικών μελών της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Απολύθηκαν, επίσης, μέλη του προσωπικού που άσκησαν κριτική στον Μασκ για το Twitter, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανικού, ο οποίος είπε στον μεγιστάνα ότι ένα tweet σχετικά με την πλατφόρμα ήταν λανθασμένο. Στη συνέχεια εκείνος έγραψε στο προφίλ του: «Έχει απολυθεί»