Περισσότεροι από 100 είναι οι υποψήφιοι για τη δημαρχεία του Τορόντο, ανάμεσά τους ένας πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ένας κωμικός και ένας σκύλος.

Συνολικά 102 είναι, μέχρι στιγμής, οι υποψηφιότητες για τη δημαρχία της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο.

Ο John Tory, ο τελευταίος δήμαρχος της πόλης, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριου αφότου παραδέχθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μια πρώην υπάλληλο. Είχε επανεκλεγεί στο αξίωμα για τρίτη φορά μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η αντιδήμαρχος, Jennifer McKelvie, ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακής δημάρχου έκτοτε, αλλά δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα για τη θέση.
Οι βασικοί διεκδικητές κατεβαίνουν με θέματα όπως το κόστος ζωής, η αναμόρφωση αμφιλεγόμενων υποδομών και το σύστημα transit να δεσπόζουν στην ατζέντα τους.

Μία από τις τελευταίες υποψήφιες ήταν η Molly, μία 7χρονη σκυλίτσα διάσωσης. Ο ιδιοκτήτης Toby Heaps, ο οποίος έφτασε στο δημαρχείο με πατίνια, δήλωσε ότι είναι ο αντικαταστάτης του ζώου.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της είναι οι ρίψεις αλατιού στους δρόμους τον χειμώνα, γιατί πονάνε τα πόδια της. Συμπλήρωσε, δε, πως εάν εκλεγεί ο σκύλος ο διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο «θα είναι πολιτισμένος».

«Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι όταν έχετε ένα ζώο στην αίθουσα, οι άνθρωποι είναι πιο ανθρώπινοι» σημείωσε.

Ένας άλλος υποψήφιος, είναι ο μαθητής Meir Straus. Στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως είναι «σίγουρα πραγματικός άνθρωπος και όχι τρία ρακούν με καμπαρντίνα». Αυτός υποσχέθηκε πως θα επικεντρωθεί σε «φλέγοντα» θέματα, όπως «μυρωδιά ζιζανίων, hipsters, άβολα παγκάκια» και προσέθεσε πως το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί εχέγγυο πως δεν θα πεθάνει στο αξίωμα.
Με πληροφορίες από Guardian