Έφτιαξαν σπίτια για αστέγους από ανακυκλωμένα κοντέϊνερς

Λος Αντζελές. Με τον πληθυσμό που δεν στεγάζεται να αυξάνεται και να κινδυνεύει όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια του Covid-19, η ανάγκη για κατοικίες ήταν άμεση. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε σε έξι μήνες.

Προσφέρει 232 οικιστικές μονάδες σε μια έκταση 6.000 τ.μ, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα κοινόχρηστο κτίριο που διαθέτει επαγγελματική κουζίνα, τραπεζαρία, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, διοικητικούς χώρους, διαμορφωμένες αυλές, πάρκο σκύλων και θέσεις στάθμευσης για το προσωπικό και τους κατοίκους.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν κυρίως εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς και προκατασκευασμένες μονάδες με ξύλινο πλαίσιο. Για να καταστήσει τα κοντέινερ κατάλληλα για κατοίκηση, η σχεδιαστική ομάδα NAC Architecture και Bernards έκοψε μεγάλα παράθυρα σε αυτά και μόνωσε πλήρως τους τοίχους και την οροφή. Κάθε κοντέινερ χωράει δύο μονάδες διαβίωσης 12,5 τετραγωνικών μέτρων. ενώ κάθε διαμέρισμα περιλαμβάνει επίσης νιπτήρα και ντους.

Όλες οι μονάδες του συγκροτήματος διαθέτουν τα δικά τους συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού. Το έργο κόστισε 57 εκατομ. δολάρια.

Start typing and press Enter to search