Ακροδεξιοί και αρνητές της πανδημίας στηρίζουν τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία -Τι δείχνει έρευνα στη Γερμανία

Υποστηρικτές μεταξύ των ακροδεξιών και των αρνητών του κορωνοϊού και των εμβολίων βρίσκει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Πολλοί από αυτούς, αναφέρεται στο ρεπορτάζ που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βλέπουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως αγωνιστή της αντίστασης κατά της πολυπολιτισμικότητας

 «Δεν είναι εισβολή, είναι επιχείρηση», αναφέρεται συχνά από υποστηρικτές της ρωσικής επίθεσης, οι οποίοι εκφράζουν την κατανόησή τους για τις πράξεις της ρωσικής πλευράς, καθώς, όπως λένε, «με αυτή την αντεπίθεση έπρεπε να αποτρέψει μια γενοκτονία που συντελείται στη χώρα από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία

Ο αρχισυντάκτης του ακροδεξιού περιοδικού «Compact», Γιούργκεν Έλζερ, χαρακτηρίζει μάλιστα «αμυντική» την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. «Έπειτα από πολλές μέρες επιθέσεων από τις ουκρανικές δυνάμεις στις δημοκρατίες του Ντονμπάς, το βήμα της Μόσχας γίνεται για την προστασία τού εκεί πληθυσμού», δηλώνει ο ίδιος στο ARD.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αντικαταστήσει σε αυτές τις ιδεολογίες τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Πούτιν είναι μισητός στη Δύση, επειδή αντιπροσωπεύει ένα εναλλακτικό μοντέλο: είναι πατριώτης και δεν μισεί την πατρίδα», γράφει το περιοδικό «Compact

Όπως αναδεικνύεται στο ρεπορτάζ, πολλά προφίλ χρηστών που μιλούσαν για «δικτατορία του κορωνοϊού» στη Γερμανία, διαδίδουν τώρα τη ρωσική προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο αντιεμβολιαστής Μπόντο Σίφμαν θεωρεί ότι η γερμανική κυβέρνηση με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας «καταστρέφει και την υπόλοιπη Γερμανία, που δεν είχε καταστραφεί από την πολιτική για τον κορωνοϊό».

Το γερμανόφωνο ρωσικό κανάλι RT de αναμετέδιδε συχνά τις αναρτήσεις του Σίφμαν αλλά και του γνωστού αρνητή ράπερ Ξαβιέ Ναϊντού.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Παρακολούθησης, Ανάλυσης και Στρατηγικής (CeMAS), το RT de είναι ένα από τα πιο σημαντικά «εναλλακτικά μέσα» στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ρωσικό κανάλι κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την επιρροή του, την οποία χρησιμοποιεί τώρα για τη διάδοση κραυγαλέας προπαγάνδας, αναφέρει ο επικεφαλής του CeMAS, Μίρο Ντίτριχ

Οι γερμανικές Αρχές έχουν θορυβηθεί και απαγορεύουν σε γνωστούς νεοναζί να φύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα επίσης, με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι γερμανικές αρχές δεν αποτρέπουν γενικά τους Γερμανούς να πολεμήσουν με κάποιο από τα δύο εμπόλεμα μέρη στην Ουκρανία, αλλά έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τη συμμετοχή εξτρεμιστών στις μάχες.

Οι Ομοσπονδιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν ενημερωθεί σχετικά και, εάν διαπιστώσουν ύποπτες κινήσεις, μπορούν να εμποδίσουν την έξοδο από τη χώρα, ακόμη και παρακρατώντας το διαβατήριο. Ανάλογη τακτική είχε ακολουθήσει η Γερμανία και με τον πόλεμο στη Συρία.

Start typing and press Enter to search