Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους εξετάζει η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Για το ζήτημα της εστίασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 16:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη για τον κλάδο της εστίασης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στην σύσκεψη θα βρίσκονται και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, και ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σημειώνεται ότι ότι το άνοιγμα της εστίασης θα συνδεθεί και με την υποχρέωση των εργαζόμενων του κλάδου να πραγματοποιούν self test, για τα οποία συνολικός σχεδιασμός θα ανακοινωθεί αύριο το απόγευμα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική τη λειτουργία ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική της έναρξης λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου, με χρήση self test», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing. Η κ. Πελώνη δεν διευκρίνισε ποιες τάξεις θα αφορά αυτό, αλλά απαντώντας σε ερώτηση είπε πως προέχουν τα Λύκεια.