Στο άνοιγμα των γυμναστηρίων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ μίλησε και για την στήριξη που θα δοθεί στην εστίαση, το λιανεμπόριο, τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους. Επίσης μίλησε για τους περιορισμούς στο όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, μιλώντας στο «Open»,τα γυμναστήριαθα ανοίξουν για όλους στις 31 Μαΐου, ενώ, επειδή έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, πρέπει να στηριχθούν οικονομικά. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως πλατφόρμα των επιδοτήσεων για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους θα ανοίξει 28-30 Μαΐου. Υπογράμμισε μάλιστα πως δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να δοθεί η επιδότηση, καθώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 30%. 

Όσον αφορά στο όριο των 100 ατόμων για τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο υπουργός τόνισε πως, κατά τη γνώμη του, δεν είναι απαραίτητο, διότι με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ένα κατάστημα εστίασης μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και περισσότερους από 100 πελάτες. Επομένως κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε αυτές τις δεξιώσεις που πραγματοποιούνται σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους. «Θα αιτηθούμε στην επιτροπή να αρθεί αυτό το μέτρο» σημείωσε ο υπουργός.