Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Νέα πρόσωπα, μετακινήσεις και αποχωρήσεις

Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφει σήμερα στη χώρα από τις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε για να εγκαταστήσει την κόρη του, Δάφνη, που αρχίζει τις σπουδές της στο Γέιλ.

Όλα δείχνουν πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έρθει με νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Mega, είναι δύσκολο να γίνουν οι ανακοινώσεις εντός της σημερινής ημέρας, αλλά δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή.

Κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται ο ΑΝΤ1, αναφέρουν πως το ζήτημα έχει τραβήξει πολύ και αρχίζει να χάνεται το ατού του αιφνιδιασμού, άρα η διαδικασία πρέπει να κινηθεί άμεσα.

Την Τρίτη, να σημειωθεί, είναι προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο, γεγονός που προμηνύει εξελίξεις.

Το πιθανότερο σενάριο, κατά πληροφορίες, είναι ο ανασχηματισμός να γίνει στα τέλη της εβδομάδας, ακόμη και το Σάββατο.

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού

Το Mega κάνει λόγο για έναν δομικό και σαρωτικό ανασχηματισμό, ο οποίος θα σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο για την κυβέρνηση.

Όσοι απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, δεν θα φύγουν με την ταμπέλα του «αποτυχημένου», ενώ στο νέο σχήμα αναμένεται να μπουν πολλά νέα πρόσωπα αλλά και να υπάρξουν εσωτερικές μετακινήσεις.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να λάβουν θέσεις υφυπουργών, ωστόσο ο ΑΝΤ1 ανέφερε πως ο πρωθυπουργός επιμένει στην πεποίθησή του πως η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύπτει και να απευθύνεται σε ευρύτερο πολιτικό ακροατήριο.

Ακόμη, το νέο σχήμα αναμένεται να σηματοδοτεί νέα διεύρυνση, τηρώντας, όμως, τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ.

Οι αλλαγές αναμένεται να ακολουθήσουν την κυβέρνηση έως και τις επόμενες εκλογές.

Αλλαγές σε υπουργεία-κλειδιά

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι αξιολογικός και στο επίκεντρο θα μπουν υπουργεία που έχουν περάσει μεγάλες κρίσεις.

Γίνεται λόγος για τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, όπως και την Πολιτική Προστασία.

Κρίνεται πιθανό να αποχωρήσει τουλάχιστον ένας εκ των Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ή Νίκου Χαρδαλιά ή να υπάρξει κάποια εσωτερική μετακίνηση.

Πιθανές είναι και οι αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που έχει στο τιμόνι του τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Start typing and press Enter to search