Πάνω από 120 απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων προωθούν σε ανοικτή επιστολή τους τις αβάσιμες θεωρίες περί καλπονοθείας στις εκλογές του 2020 κι αμφισβητούν την ψυχική υγεία του Τζο Μπάιντεν και την ικανότητά του να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ!

«Η Συνταγματική Δημοκρατία μας είναι χαμένη χωρίς δίκαιες και έντιμες εκλογές που θα αντανακλούν επακριβώς τη “λαϊκή βούληση”», αναφέρουν οι 124 πρώην ναύαρχοι και στρατηγοί στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση αποστράτων “Flag Officers 4 America”. «To FBI και το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να δρουν άμεσα όταν βγαίνουν στην επιφάνεια εκλογικές παρατυπίες και να μην τις αγνοούν όπως συνέβη το 2020», σημειώνουν, την ίδια μέρα που ο νέος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, διαβεβαίωνε ότι ουδείς απ’ το κόμμα του αμφισβητεί τη νομιμότητα της νίκης του Μπάιντεν. Στην ιστοσελίδα της η Flag Officers 4 America αναφέρει ότι πρόκειται για μια οργάνωση «απόστρατων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων που υποσχέθηκαν να υποστηρίζουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των ΗΠΑ έναντι όλων των εχθρών, εγχώριων και εξωτερικών».

Στην επιστολή τους οι υπογράφοντες, πολλοί εκ των οποίων έχουν αποχωρήσει εδώ και δεκαετίες από την ενεργό υπηρεσία, διατυπώνουν ανησυχίες για την «ψυχική και σωματική υγεία» του Τζο Μπάιντεν, που δεν μπορεί να αγνοηθεί» καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ «πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει ακριβείς αποφάσεις για την εθνική ασφάλεια, που αφορούν σε θέματα ζωής και θανάτου, ανά πάσα στιγμή και όπου κι αν βρίσκεται», απηχώντας όσα ισχυριζόταν ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της καμπάνιας επανεκλογής του για τον αντίπαλό του, αποκαλώντας τον «Κοιμισμένο Τζο» και υποστηρίζοντας ότι «κάτι τρέχει» με τη διανοητική του κατάσταση.

Προ ημερών ο προσωπικός γιατρός του Μπάιντεν, δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ σε έκθεσή του για την υγεία του Προέδρου των ΗΠΑ, τον αποκάλεσε «υγιή, σθεναρό 77χρονο, ικανό να εκπληρώσει επιτυχώς τα καθήκοντα της Προεδρίας». Ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και θα περάσει φέτος από πλήρη ιατρικό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο Λευκός Οίκος.

Στην επιστολή τους οι υπογράφοντες θίγουν και άλλα θέματα, που εκλαμβάνουν ως απειλές για τις ΗΠΑ, όπως η σχεδιαζόμενη επιστροφή της χώρας στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το μεταναστευτικό, η άνοδος της Κίνας, τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, που περιγράφοντα ως «έλεγχος πληθυσμού» κ.α. «Το έθνος μας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο», γράφουν στην εισαγωγή τους. »«Δίνουμε μάχη επιβίωσης ως Συνταγματική Δημοκρατία, όπως ποτέ στο παρελθόν από την ίδρυσή της το 1776. Η σύγκρουση είναι μεταξύ οπαδών του Σοσιαλισμού και του Μαρξισμού και οπαδών της συνταγματικής ελευθερίας». Μεταξύ των υπογραφόντων περιλαμβάνονται ονόματα όπως εκείνο του υποναυάρχου ε.α. Τζον Ποϊντέξτερ, που είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας επί θητείας Ρόναλντ Ρίγκαν, του ταξίαρχου ε.α. Ντον Μπόλντουτς, που ηττήθηκε στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών το 2020 και σχεδιάζει να διεκδικήσει εκ νέου θέση στη Γερουσία και του αντιστρατήγου ε.α. Γουίλιαμ Τζ. Μπόικιν, γνωστού για τις αντι-ισλαμικές του απόψεις.

Αρκετοί στρατιωτικοί ειδικοί είπαν στο Politico ότι η επιστολή συνιστά μια επικίνδυνη, εξόφθαλμα κομματική επίθεση». Ένας εν ενεργεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μίλησε για «ενοχλητική και απερίσκεπτη» απόπειρα παρέμβασης, ενώ ο Τζιμ Γκόλμπι, ειδικός στις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις έκανε λόγο για «επονείδιστη προσπάθεια» από μέρους των υπογραφόντων, «να χρησιμοποιήσουν το βαθμό και τη στρατιωτική τους φήμη για μια τέτοια χονδροειδή και κατάφωρα κομματική επίθεση».