Αττική: To 10% των κατοίκων καπνίζει κάνναβη χαμηλής ποιότητας

Σχεδόν το 10% του πληθυσμού της Αττικής καπνίζει κάναβη, που μάλιστα είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των λυμάτων που παρουσίασε ο Νίκος Θωμαϊδης

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ σημείωσε μιλώντας στον Alpha και τους «Πρωταγωνιστές» ότι η χρήση της κάνναβης αυξάνεται τον χειμώνα και μειώνεται το καλοκαίρι ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της χρήσης κοκαΐνης «που φτάνει στην Αττική το 1% του πληθυσμού».

«Από τον Μάρτιο του 2020 σκεφτήκαμε να αναλύουμε τα λύματα κάθε μήνα για να δούμε αν σε συνθήκες πανδημίας έχουμε κάποια μεταβολή στη χρήση ουσιών. Διαπιστώσαμε πως από τον Σεπτέμβριο έως και τον Μάρτιο έχουμε μία αύξηση της κάνναβης, ενώ από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο έχουμε μία μείωση», είπε αρχικά ο καθηγητής.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε μία κατανάλωση του 10% του πληθυσμού της Αττικής» σημείωσε ενώ αναφορικά με την ποιότητα της κάνναβης, είπε: «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι είναι αντίστοιχα με αυτά του ευρωπαϊκού κέντρου παρακολούθησης των ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια η κάνναβη που κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται ότι η καλλιέργεια και η διακίνηση της κάνναβης έχει κάποια προβλήματα»

«Η κάνναβη είναι η ουσία που καταναλώνεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία σημαντική αύξηση της κοκαΐνης που φτάνει στην Αττική το 1% του πληθυσμού» κατέληξε ο Νίκος Θωμαΐδης.

Start typing and press Enter to search