Ο συνωμοσιολόγος που συνελήφθη επειδή κρατούσε τα έξι παιδιά του σε ένα κελάρι στην Αυστρία είναι εγγονός ενός διαβόητου ναζιστή εγκληματία πολέμου που ίδρυσε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν.

Νέες ανησυχτικές αποκαλύψεις, ρίχνουν φως στη σκοτεινή υπόθεση στην Αυστρία, όπου ένας φερόμενος πατέρας συνελήφθη γιατί είχε κλεισμένα 6 παιδιά σε κελάρι.

Εγγονός ενός διαβόητου ναζιστή εγκληματία πολέμου που ίδρυσε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, είναι ο 54χρονος συνωμοσιολόγος, Τομ Λάντον, αποκαλύπτει η Daily Mail.
Επιτέθηκε σε κοινωνικούς λειτουργούς

O 54χρονος συνελήφθη από την αστυνομία αφού χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να επιτεθεί σε δύο κοινωνικούς λειτουργούςπου είχαν έρθει να τον ανακρίνουν για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς του, καθώς γείτονας διαμρτύρονταν για «κλάματα» παιδιών από το κελάρι.

Ο Λάντον ζει με τη σύζυγό του, 40 ετών, τους τρεις γιους και τις τρεις κόρες τους, όλα παιδιά ηλικίας κάτω των επτά ετών.

0 54χρονος τέθηκε υπό κράτηση για 24 ώρες προτού αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, αφού η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του στο Όμπριτζ της Αυστρίας.

Ο Λάντον ο οποίος έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία και φέρεται να συνδέεται με την εξτρεμιστική ακροδεξιά οργάνωση «Reichsbürger», κατήγγειλε στο ρεπορτάζ της Daily Mail οτι η δίωξή του είναι μέρος μιας «βεντέτας» από τον τοπικό αντιδήμαρχο, ο οποίος διαφωνούσε με τον εναλλακτικό τρόπο ζωής της οικογένειας.
Εγγόνος διαβόητου Ναζί ο 54χρονος συνωμοσιολόγος

Ο Λάντον επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι εγγονός του διαβόητου ναζιστή εγκληματία πολέμου Έρνστ Καλτενμπρούνερ, ο οποίος ήταν αρχηγός των SS στην Αυστρία και αργότερα επικεφαλής της αστυνομίας στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Καλτενμπρούνερ ήταν αφοσιωμένος οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι το τέλος και ήταν ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές του Ολοκαυτώματος. Ίδρυσε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, το πρώτο του είδους του στην Αυστρία, όπου δολοφονήθηκαν περίπου 90.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Καλτενμπρούνερ ήταν παρών σε μια συνάντηση του 1940, όπου ο Χίτλερ και τα πρωτοπαλίκαρά του Γιόζεφ Γκέμπελς και Χάινριχ Χίμλερ συμφώνησαν ότι όλοι οι Εβραίοι που δεν ήταν ικανοί για βαριά εργασία θα έπρεπε να αποτεφρωθούν.

Οι Ναζί συνέχισαν να σκοτώνουν έξι εκατομμύρια Εβραίους σε στρατόπεδα θανάτου σε όλη την Ευρώπη, μαζί με επιπλέον 11 εκατομμύρια ανθρώπους από άλλες ομάδες.
Τελικά, Καλτενμπρούνερ συνελήφθη τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από Αμερικανούς στρατιώτες στο κρυσφήγετό του σε μια απομακρυσμένη αυστριακή ορεινή καλύβα.

Καταδικάστηκε στις δίκες της Νυρεμβέργης τον Σεπτέμβριο του 1946, σε ηλικία 43 ετών, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εκτελέστηκε δια απαγχονισμού, επιμένοντας στο τέλος ότι στην πραγματικότητα προσπαθούσε να τερματίσει το Ολοκαύτωμα και ότι τον έκριναν άδικα.
Ο Λάντον δήλωσε στη Daily Mail: «Ναι, είναι αλήθεια ότι ο παππούς μου ήταν ναζιστής εγκληματίας πολέμου και ήταν ένας τρομερός άνθρωπος που τιμωρήθηκε για ό,τι έκανε».

«Δεν είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις του και η ντροπή του παρελθόντος με έκανε να αλλάξω το επώνυμό μου το 1995, όταν προσπαθούσα να γίνω ηθοποιός», έσπευσε να σημειώσει ο Λάντον


Τα αγνώστου προελεύσεως παιδιά

Όσον αφορά στα έξι παιδιά. Ο Λάντον ισχυρίζεται ότι είναι πατέρας τους αν και τα παιδιά αυτά δεν είναι καταγεγραμμένα πουθενά, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα παιδιά έχουν καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρισμός που ο Λάντον αρνείται.

Αστυνομική πηγή δήλωσε: «Ο άνδρας ανακρίθηκε και τώρα έχει αφεθεί ελεύθερος. Τώρα με την Ιντερπόλ εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε τα παιδιά που πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο».