Αυτές είναι οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Μία ματιά στις λίστες των δισεκατομμυριούχων αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο πλούτος είναι μία κυρίως ανδρική υπόθεση.

Ακόμα και η πλουσιότερη γυναίκα στη Γη δεν έχει παρά το ένα τρίτο της περιουσίας του άνδρα που κρατά την πρωτιά, του Ελον Μασκ.

Φυσικά, η απουσία αυτοδημιούργητων γυναικών από τη λίστα είναι εμφανής.

  1. Jacqueline Mars: 32,6 δισ. δολάρια

Η 82χρονη Jacqueline Mars οφείλει την περιουσία της στον παππού της, Frank C. Mars, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία με σοκολάτες που φέρει το όνομά του το 1911.
Η ίδια δούλευε στη Mars για 20 χρόνια.

  1. MacKenzie Scott: 43,6 δισ. δολάρια

Μετά το διαζύγιό της, η πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει δωρίσει πάνω από 12,5 δισ. δολάρια σε τουλάχιστον 1.253 οργανισμούς.
Μάλιστα, οι φιλανθρωπικές δωρεές της ξεπερνούν εκείνες του Bezos, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

  1. Alice Walton: 59,2 δισ. δολάρια

Η 72χρονη κόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, ήταν η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου το 2020.
Μαζί με τους αδερφούς της, ελέγχει το 50% της εταιρείας.

  1. Julia Koch: 63,4 δισ. δολάρια

Η 60χρονη Julia Koch και τα τρία παιδιά της έχουν στην κατοχή τους το 42% της δεύτερης μεγαλύτερης μη εισηγμένης εταιρείας του κόσμου.
Το οφείλει στον εκλιπόντα σύζυγό της, David Koch.

  1. Francoise Bettencourt Meyers: 74,8 δισ. δολάρια

Η 68χρονη Francoise Bettencourt Meyers είχε μία δύσκολη σχέση με τη μητέρα της, Liliane Bettencourt, όμως οφείλει την περιουσία της στους γονείς της.
Εγγονή του ιδρυτή της L’Oreal, έχει μια θέση στο δ.σ. της εταιρείας από το 1997 και ελέγχει μαζί με την οικογένειά της το 33% των μετοχών της.

Start typing and press Enter to search