Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα στη χρονιά του ελληνικού Τουρισμού.

Το 2022 η χώρα μας αναβάθμισε σημαντικά το τουριστικό της προϊόν και άνοιξε το βήμα της. Όλα δειχνούν πως τα έσοδα από τον τουρισμού θα ξεπεράσουν τη χρονιά ρεκόρ 2019 και αυτό ήταν και είναι από την αρχή το βασικό ζητούμενο.

Από το περασμένο φθινόπωρο, με στοχευμένη στρατηγική εργαστήκαμε σκληρά για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εθνική οικονομία, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (καταλύματα, ταβερνάκια, εμπορικά καταστήματα), τον πρωτογενή τομέα που εφοδιάζει με τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης τα ξενοδοχεία, την εστίαση και το εμπόριο, και με αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε κάθε ελληνική οικογένεια.

Με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ, το καλοκαίρι να πηγαίνει εξαιρετικά και τον Σεπτέμβριο να εξακολουθούν οι ταξιδιωτικές ροές να είναι ιδιαίτερα υψηλές, δουλεύουμε με αισιοδοξία ακόμα και για την off season περίοδο. Και αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας.

Γιατί όσο μελετημένος και αν ήταν ο στρατηγικός μας σχεδιασμός, όσες επωφελείς συμφωνίες και αν φέρναμε από τις επαφές που κάναμε με ισχυρούς παίκτες της τουριστικής αγοράς, τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τους ανθρώπους του τουρισμού.

Τους επαγγελματίες του κλάδου (ξενοδόχους, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, εστιάτορες, εμπόρους) αλλά και τους εργαζόμενους. Τους ρεσεψιονίστ, τους σερβιτόρους, τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, στις παραλίες, στην καθαριότητα, όλους αυτούς τους ανθρώπους που με χαμόγελο εξυπηρετούν τους επισκέπτες μας, δείχνοντάς τους τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία. Αυτοί είναι οι στυλοβάτες του τουρισμού και η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλω, μέσα από την καρδιά μου, να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είμαι δίπλα τους. Σε αυτούς είναι αφιερωμένη όχι μόνο φέτος, αλλά κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιατί χωρίς τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, για την προσέλκυση ταξιδιωτών, για την ανάδειξη νέων προορισμών, όλο το χρόνο.

Στόχος μας είναι πάντα να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές κοινωνίες, αλλά και η εθνική οικονομία, προκειμένου η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίσει να στηρίζει σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, και κυρίως τους πιο αδύναμους, όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν.

πηγή cnn.g