Η στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο 6 Μαΐου θα περιλαμβάνει και πρόσκληση προς το κοινό να ορκιστεί πίστη στο μονάρχη και στους διαδόχους του, ανακοίνωσε το γραφείο του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι που έδωσε στη δημοσιότητα το ακριβές τελετουργικό της στέψης.
Η πρόσκληση προς τους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στον βασιλιά Κάρολο, συμμετέχοντας σε μια “χορωδία εκατομμυρίων φωνών”, περιλαμβάνεται στα νέα στοιχεία που θα προστεθούν από μια παλαιά τελετή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι.

Το συγκεκριμένο τμήμα αναφέρει: “Όλοι εκείνοι που το επιθυμούν, στο Αβαείο και αλλού, πείτε μαζί: Ορκίζομαι αληθινή πίστη στην Αυτού Εξοχότητα Σας και στους διαδόχους σας σύμφωνα με τον νόμο. Μάρτυς μου ο Θεός”.

Σε άλλα στοιχεία που θα ενταχθούν για πρώτη φορά σε τελετή στέψης, η διαδικασία θα περιλαμβάνει και γλώσσες που σχετίζονται με τα Βρετανιά Νησιά–μια προσευχή στα ουαλικά και έναν ύμνο στα ουαλικά, στη σκωτική γαελική και στην ιρλανδική γαελική, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν και γυναίκες επίσκοποι, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Κάρολος πρόκειται να στεφθεί επισήμως στις 6 Μαΐου στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο στη διάρκεια μιας τελετής γεμάτης πολυτέλεια, συμβολισμό και θρησκευτική σημασία.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχετικά με την τελετή, ο Κάρολος θα φορέσει την ίδια ενδυμασία -χρώματος πορφυρού και μωβ από μεταξωτό βελούδο- με εκείνη που είχε φορέσει ο παππούς του, ο βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ’ στην δική του στέψη το 1937.