Τρίβουν τα χέρια τους στην ΑΑΔΕ, καθώς η νέα εφαρμογή appodixi φαίνεται πως έχει κάνει «γκελ» στους πολίτες, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μέχρι τώρα την έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους πάνω από 95.000 φορολογούμενοι.
Αυτό που χαροποιεί ακόμα περισσότερο τις ελεγκτικές υπηρεσίες είναι ότι οι χρήστες της εφαρμογής δεν σκανάρουν απλώς αποδείξεις ως… παιχνίδι, αλλά δείχνουν να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της ΑΑΔΕ για συμμετοχή στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν γίνει 24.193 καταγγελίες για «προβληματικές» αποδείξεις, εκ των οποίων οι 12.983 είναι ανώνυμες και οι υπόλοιπες 11.210 έχουν ονοματεπώνυμο!

Την ικανοποίηση από την ανταπόκριση των φορολογούμενων σκιάζουν, όμως, τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται με βάση τις καταγγελίες. Πέρα από τις περιπτώσεις όπου οι επιχειρήσεις απλώς δεν έχουν διαβιβάσει ηλεκτρονικά στο Taxis τις αποδείξεις της, εντοπίζονται νέες «φωλιές», όπου παράνομα λογισμικά «σβήνουν» τον τζίρο των ταμειακών και «εξαφανίζουν» τα αναλογούντα φορολογικά έσοδα.