Μία μεταχειρισμένη πόρτα αλουμινίου θέλησε να πουλήσει ένας ελεύθερος επαγγελματίας από τον Βόλο και ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Όμως, το πλήρωσε ακριβά, καθώς αυτός που παρουσιάστηκε ως αγοραστής άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στον 57χρονο δήλωσε πως βρισκόταν έξω από ΑΤΜ τράπεζας και του ζήτησε τον 16ψήφιο αριθμό που έχει στο μπροστινό της μέρος η χρεωστική του κάρτα, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο. Το θύμα δεν υποψιάστηκε τι θα ακολουθούσε, καθώς δεν έδωσε τον κωδικό ΡΙΝ. Όμως, λίγη ώρα αργότερα άρχισε να παίρνει SMS από δύο άλλες τράπεζες που τον… ευχαριστούσαν για την προτίμησή του!

Με τρόμο αντιλήφθηκε ότι ανά 15 λεπτά μεταφέρονταν 3.000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε δύο άλλους! Ωστόσο, ο «αγοραστής» επικοινώνησε επανειλημμένα μαζί του καθησυχάζοντάς τον ότι έγινε λάθος και θα του επέστρεφε τα χρήματα, προφανώς για να μην απενεργοποιήσει τον λογαριασμό! Όμως, αφού τον άδειασε κυριολεκτικά μεταφέροντας συνολικά 18.800 ευρώ, διέκοψε κάθε επικοινωνία. Ο 57χρονος κατέφυγε στην Ασφάλεια Βόλου που ερευνά για να ανακαλύψει τον κάτοχο των λογαριασμών στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα, σε συνεργασία με την τράπεζά του.