Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Βόλου για να ακούσουν την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Κακοσαίο, που έφτασαν με ταχύπλοο στον χώρο της εκδήλωσης. Χορευτικές ομάδες παιδιών και η Συμφωνική Ορχήστρα άνοιξαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ένα ποτ –πουρί από μιούζικαλ, με την Σύλβια Τσιμπανάκου και την συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου αλλά και χορευτές Σχολών Χορού της πόλης
Ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει» πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη. Στις 7 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε η μεγάλη εκδήλωση του Δήμου με επίσημους προσκεκλημένους την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Κακοσαίο, τους οποίους συνόδευσε μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

«Μετά από μία πολύ δύσκολη στιγμή για 30 – 40 μέρες που βιώσαμε στην πόλη μας,καταφέραμε όλοι μαζί να επαναφέρουμε την πόλη μας» είπε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στον κόσμο, λίγο πριν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου υδέντρου.«Καταφέραμε να ξαναγιορτάσουμε, να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα χαράς σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο ότι ο Βόλος είναι εδώ. Οι πολίτες είναι εδώ και περιμένουμε να φιλοξενήσουμε χιλιάδες κόσμου την περίοδο των εορτών» τόνισε ο δήμαρχος,μιλώντας στους Βολιώτες που πέρασαν τεράστια δοκιμασία με τις πλημμύρες πριν από λίγο καιρό

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος περιλάμβανε γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της Μιούζικαλ σκηνής, για τα οποία συνέπραξαν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη, η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών Χορού της πόλης.
Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν μεγάλες τους επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα live πρόγραμμα το οποίο μεταδίδονταν και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου. Ο κόσμος συνόδευε τους καλλιτέχνες, με τα τραγούδια τους να είναι ιδιαίτερα αγαπητά τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Τόσο η Πέγκυ Ζήνα όσο και ο Γιώργος Κακοσαίος ενθουσίασαν το κοινό και μετά τις εμφανίσεις τους, μαζί με τον δήμαρχο πάτησαν το κόκκινο κουμπί, με τα λαμπάκια να ανάβουν, να γίνεται ο ουρανός μπλε και να σηματοδοτούν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για φέτος. Για ακόμη μια χρονιά η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα που στόλισαν τον χειμερινό ουρανό


Με την παραδοσιακή άμαξα ξεναγήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, από τα “Κύματα” έως το Χωριό του Αη Βασίλη, η Πέγκυς Ζήνα και ο Γιώργος Κακοσαίος, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τον στολισμό της πόλης.

Πλήθος κόσμου ακολούθησε, όπως κάθε χρόνο την πομπή μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο, μετά το τέλος της συναυλίας στην παραλία.
Σημειώνεται ότι τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διηύθυνε ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών των μιούζικαλ ήταν του Θεόδωρου Λεμπέση και οι ενορχηστρώσεις των κομματιών των προσκεκλημένων καλλιτεχνών ήταν των Θεόδωρου Λεμπέση και Απόστολου Τσιάρκα.

Στην εκδήλωση συνέπραξαν οι χορευτικές ομάδες του Apparatus Circus lab με χορογράφο την Αγγελική Μέλη, η Σχολή Χορού Break A Move με χορογράφους τους Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Ραφαέλα Μηνά, Dance Studio με χορογράφους τις Νίκολα Κρίτσλοου και Κατερίνα Σαρρή και Libre Dance Studio με χορογράφους τις Νένα Τσιαμάγκα, Λία Μπρίκα, Γιούλη Σταμάτη και Αθηνά Καρδαμάκη.
Ο σχεδιασμός σκηνικών – props ανήκει στην Αγγελική Μέλη. Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του. Ειδικές κατασκευές – props από την εταιρεία TheSign – Κούντριας, Κυριάκος Γαλάτος και Βόλος Χυτήρια.