Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας μαζί άλλα συνδικάτα και φορείς της Μαγνησίας απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καύση σκουπιδιών, που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου (Άγαλμα).

Σε ανακοίνωση –κάλεσμα του Συνδικάτου, αναφέρονται τα εξής: «Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ενώνει τις δυνάμεις του με άλλα συνδικάτα και φορείς της Μαγνησίας στον αγώνα για να μπει φρένο στα σχέδια Κυβέρνησης, Δημοτικών Αρχών και επιχειρηματικών ομίλων για τη γενίκευση χρήσης καυσίμων από την ανακύκλωση απορριμμάτων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στη μεγάλη κινητοποίηση για να σταματήσουμε τώρα το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, το Σάββατο 5 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην Παραλία του Βόλου (Άγαλμα).

Δεν παζαρεύουμε τις ζωές των οικογενειών μας. Καμία εμπιστοσύνη στα διάφορα παπαγαλάκια που ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ακίνδυνες μεθόδους που θα βοηθήσουν δήθεν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος όλων. Το καύσιμο που παράγεται στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμάτων (ΜΕΑ) και αξιοποιείται ως φτηνή και επιδοτούμενη πρώτη ύλη από την ΑΓΕΤ περιέχει επικίνδυνα υλικά, που όταν καίγονται εκλύουν καρκινογόνους ρύπους που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού περιέχουν βαρέα μέταλλα, διοξίνες, πτητικό υδράργυρο κι άλλες τοξικές ουσίες και επικίνδυνα μικροσωματίδια.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει και επεκτείνει τις αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις προς την ΑΓΕΤ που υιοθέτησε και η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με την πολιτική τους όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει μια βόμβα εις βάρος του περιβάλλοντος, για το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, βαδίζοντας χέρι-χέρι και με τη Δημοτική Αρχή Βόλου, αδειοδοτούν και νέες ΜΕΑ στις ΒΙΠΕ για την παραγωγή των καρκινογόνων καυσίμων. Καμία εμπιστοσύνη σε Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που αποδείχτηκαν “ντήλερ” των συμφερόντων της ΑΓΕΤ, επιχειρώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια με ψευτο-μετρήσεις για το ότι η καύση είναι δήθεν ακίνδυνη».