Την αισιοδοξία του για το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σημείωσε ότι η αγορά πάει πολύ καλά τώρα. «Η προσπάθεια αυτή την εβδομάδα -αν συνεχίσει η πανδημία του κορονοϊού την πτωτική της πορεία- είναι την Παρασκευή να πάμε σε πολύ πιο γενναία ανοίγματα», σημείωσε ο υπουργός. Όπως εξήγησε στο  «ΘΕΜΑ 104,6», είναι το όριο των 100 ατόμων στα catering, τα θέματα της μουσικής στα εστιατόρια, το όριο 00.30 το βράδυ και οι σχολές χορού.

«Λες υποχρεωτικό και δεν πάει ο άλλος, πείτε μου εσείς την ποινή του» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών επισημαίνοντας ότι από το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί κάποιος σε διαθεσιμότητα, είπε ότι «θα κάτσει σπίτι για ένα χρονικό διάστημα και δεν θα πληρώνεται και αυτό μετά θα το κάνουν όλοι. Να λέμε πράγματα που να γίνονται και όχι να βγάλουμε το άχτι μας. Το μείζον είναι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στο νοσοκομείο ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «Δεν έχει νόημα να ισχύει το μέτρο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις όταν έχουν ανοίξει τα καταστήματα εστίασης», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαν να γίνονται οι δεξιώσεις στα κτήματα με ροτόντες των 6 ατόμων και αποστάσεις. Τα υπόλοιπα θα συζητήσει το Υπουργείο με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», είπε.  «Όλα τα μέτρα θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Επιτροπή εφόσον συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας», διευκρίνισε ο υπουργός. 

Ερωτηθείς για τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «χθες -που άνοιξε η πλατφόρμα- μπήκαν πάνω από 22.000 επιχειρήσεις και μέχρι το απόγευμα είχε γίνει η εκκαθάριση για 4.500 επιχειρήσεις και είχαν δεσμευτεί 50 εκατομμύρια ευρώ