Όταν η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ άφησε πίσω την πολιτική, θα μπορούσε πανεύκολα να ασχοληθεί με τις δημόσιες σχέσεις, όπως τόσοι και τόσοι πρώην πολιτικοί τόσο στη Σουηδία, όσο και παντού. Ωστόσο εκείνη προτίμησε να καθίσει στο τιμόνι ενός απορριμματοφόρου. «Οι άνθρωποι μερικές φορές με ρωτάνε τι διάβολο κάνω εδώ, αλλά για εμένα αυτή είναι μια καλή λύση. Πρέπει να πληρώνω το ενοίκιο», δηλώνει η Αν Σόφι Χέρμανσον. Η Αν Σόφι Χέρμανσον υπήρξε υπουργική σύμβουλος προτού γίνει δήμαρχος, αλλά οι σύντροφοί της, Σοσιαλδημοκράτες την παραγκώνισαν το 2018 έπειτα από μια έντονη πολιτική διαφωνία. Στη συνέχεια, εκείνη επέλεξε να εκμεταλλευτεί το δίπλωμα οδήγησης βαρέων οχημάτων που είχε βγάλει σε νεαρή ηλικία, ακολουθώντας τη συμβουλή του πατέρα της.

Έτσι, ξεκίνησε να οδηγεί απορριμματοφόρο στους δρόμους του Γκέτεμποργκ. Πολλές φορές οι ντόπιοι την αναγνωρίζουν και της πιάνουν τη συζήτηση για πολιτικά ζητήματα, κάτι που απολαμβάνει. «Τουλάχιστον κανείς δεν είναι εκνευρισμένος μαζί μου. Μια ωραία αλλαγή μετά την ενασχόληση με την πολιτική», τονίζει.

 Αν και η νέα δουλειά της είναι επίπονη σωματικά για την 57χρονη, έχει το πλεονέκτημα του ωραρίου και των σαββατοκύριακων χωρίς έκτακτες συναντήσεις και συνεχή τηλεφωνήματα. «Συχνά πονάω στο τέλος της ημέρας, αλλά απολαμβάνω τη δουλειά μου και κοιμάμαι καλά τη νύχτα. Και αυτό είναι σημαντικό», τονίζει.