Κάποια τα γνωρίζετε καλύτερα από άλλα. Σίγουρα, όμως, δεν γνωρίζατε τις παρακάτω ιδιαίτερες πληροφορίες για αυτά, που θα σας κάνουν να τα δείτε με άλλο μάτι.
Blue Stilton
Προέρχεται από τη βρετανική κουζίνα, ποικίλλει από πολύ μαλακό μέχρι πολύ σκληρό και θεωρείται ο…«βασιλιάς» των αγγλικών τυριών. Τι δεν γνωρίζατε: Ο Ντάνιελ Ντεφόε, Άγγλος επιχειρηματίας, συγγραφέας, δημοσιογράφος και φυλλαδιογράφος, διάσημος από το μυθιστόρημά του Ροβινσώνας Κρούσος, αναφέρθηκε κάποτε σε αυτό το τυρί ως «αγγλική παρμεζάνα». Στις αρχές του 18ου αιώνα, μάλιστα, ήταν το τυρί που σερβιρόταν με… κάμπιες και σκουλήκια
Camembert
Γαλλικό τυρί που κάνει θραύση παγκοσμίως με κύριο χαρακτηριστικό του το λευκό περίβλημα και την ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά. Τι δεν γνωρίζατε: Το τυρί αυτό χρησιμοποιήθηκε πολύ στο φαγητό των Γάλλων στρατιωτών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Φέτα
Η αγαπημένη μας φέτα πρωταγωνιστεί σε όλα τα λαδερά φαγητά, αλλά και σε πίτες και παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα κατσίκας. Τι δεν γνωρίζατε: Η πρώτη αναφορά στη φέτα γίνεται σε ένα βυζαντινό ποίημα όπου αναφέρεται ως «πρόσφατος». Αυτό θεωρείται ότι είναι και το βυζαντινό όνομα της φέτας.ενώ η σημερινή ονομασία της είναι ιταλικής προέλευσης.
Παρμεζάνα
Το διάσημο τυρί της ιταλικής κουζίνας είναι σκληρό, κοκκώδες, παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα και αποτελεί προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Τι δεν γνωρίζατε: Οι Ιταλοί έχουν περισσότερες από 300 ποικιλίες τυριού, μερικές εκ των οποίων εντοπίζονται από τα ρωμαϊκά χρόνια.
www.clickatlife.gr