Στα τρία εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η υψηλότερη προσφορά που έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής στην ιδιότυπη δημοπρασία, που ουσιαστικά βγάζει στο σφυρί ένα δείπνο με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Κάθε χρόνο ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος δημοπρατεί ένα δείπνο του για να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση του Σαν Φρανσίσκο.
Η Glide

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway έχει συγκεντρώσει από το 2000 περισσότερα από 34,2 εκατομμύρια δολάρια για το Glide, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προσφέρει γεύματα, καταφύγια, τεστ HIV και ηπατίτιδας C, επαγγελματική κατάρτιση και προγράμματα για παιδιά σε φτωχούς, άστεγους και χρήστες ουσιών.

Ο Μπάφετ έμαθε για το Glide από την πρώτη σύζυγό του, Σούζαν, η οποία πέθανε το 2004, και η οποία προσέφερε εθελοντικές υπηρεσίες στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Η φετινή δημοπρασία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής στο eBay και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου.
To μενού

Ο νικητής και επτά καλεσμένοι θα δειπνήσουν με τον Μπάφετ στο ψητοπωλείο Smith & Wollensky στο Μανχάταν. Όλα τα θέματα μπορούν να τεθούν στο τραπέζι, εκτός από τα τρέχοντα και μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του Μπάφετ. Η δημοπρασία είναι η 21η του Μπάφετ, αλλά η πρώτη από το 2019 λόγω της πανδημίας.

Η προσφορά ξεκίνησε από 25.000 δολάρια και έφτασε σε επταψήφιο νούμερο μέσα σε οκτώ ώρες.

Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται ο επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Justin Sun, ο οποίος πλήρωσε το ρεκόρ των 4,57 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019, και ο διαχειριστής χρημάτων Ted Weschler, ο οποίος κέρδισε τις δημοπρασίες του 2010 και του 2011 και αργότερα έγινε διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Berkshire.

Οι μπριζόλες — ένα από τα αγαπημένα του Μπάφετ — κοστίζουν 57 έως 78 $ ανά άτομο στο Smith & Wollensky, προ φόρων και φιλοδωρήματος. Το κρασί κοστίζει 50 έως 12.005 δολάρια το μπουκάλι.