Σε απεργιακό κλοιό ετοιμάζεται να μπει η χώρα μας με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Απεργία στις 10 Ιουνίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που καταγγέλλουν πως το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για τα εργασιακά δημιουργεί κατάστασης ζούγκλας και καταργεί το οκτάωρο.

Το κάλεσμα για 24ωρη απεργία απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η ΑΔΕΔΥ μετέθεσε την ημερομηνία της απεργίας της για τη 10η Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα συμμετάσχει και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) μαζί με «δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα», όπως αναφέρει.

«Το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει πως ουσιαστικά, νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η ΓΣΣΕ τονίζει πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

«Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας» επισημαίνει μεταξύ άλλων.