Ισχυρή διαφορά 13,9% διατηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ μάλιστα να αυξάνει το ποσοστό της σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Η δημοσκόπηση παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον εμβολιασμό, αλλά και απαντήσεις-έκπληξη για τη γνώμη που έχουν οι Ελληνες για τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στο ερώτημα πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34% (έναντι 33,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει επίσης λίγο το ποσοστό του, στο 20,1% (19,3% στην τελευταία μέτρηση).

Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6% (6,1%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, το ΜεΡΑ25 που ανεβαίνει θεαματικά στο 4,7% (από 2,8%) και η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 4% (4,2%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αδιαφιλονίκητα καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46%, έναντι μόλις 16% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» απαντά το 24%.

Ως προς την πρόθεση εμβολιασμού, το 67% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο, έναντι 23% που δηλώνει το αντίθετο, ενώ ένα 10% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για σημαντικούς ξένους ηγέτες. Ο πλέον δημοφιλής είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με 79% θετικές ψήφους. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 75% ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Τρίτος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με 53% θετικές και 45% αρνητικές γνώμες. Τελευταία είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, με 76% αρνητικές γνώμες στη χώρα μας και 23% θετικές.