Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ , 13 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα

Στις 8,5 μονάδες κατέγραψε η Pulse – για λογαριασμό της τηλεόρασης του Skai – την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα 9 με 11 Μαΐου, σε μία στιγμή που είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα για την ακρίβεια στο ρεύμα, ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα συνέδρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σε μία συγκυρία κρίσης, με την ακρίβεια να επιμένει και τον πόλεμο στην Ουκρανία να «βαλτώνει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άνετο προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Αποδοχή για τα μέτρα για το ρεύμα

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν «δεξιοί», ή «κεντροδεξιοί», η θετική αποδοχή των μέτρων – έστω κι αν οι περισσότεροι δηλώνουν ότι χρειάζονται και άλλα – φτάνει το 80%.

Μεταξύ των «κεντρών» η αποδοχή φτάνει το 67%, πέφτει στο 39% μεταξύ των «κεντροαριστερών» και στο 26% μεταξύ των «αριστερών».

Ωστόσο, για την πορεία της οικονομίας αισιόδοξοι δηλώνουν κατά πλειοψηφία – και μάλιστα 78% – οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Αντίθετα, η αισιοδοξία πέφτει στο 10% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και στο 34% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Start typing and press Enter to search