Η φωτογραφία δύο παπαγάλων έξω από τα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης έκανε το γύρο του κόσμου. Όχι για τουριστικούς λόγους, αλλά επειδή τα δύο πουλιά κλήθηκαν να καταθέσουν ως …μάρτυρες σε δίκη για την έκδοση διαζυγίου. Και μάλιστα λόγω μοιχείας!

Ο ιδιοκτήτης των παπαγάλων άκουγε συνεχώς τα πτηνά να επαναλαμβάνουν συνεχώς τη φράση: «Ο άντρας μου δεν είναι εδώ, έλα». Συνέδεσε γρήγορα τις …τελείες και συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του εκμεταλλευόταν τις ώρες που δεν ήταν σπίτι, για να ειδοποιεί τηλεφωνικά τον εραστή της, να την επισκεφθεί.

Η γυναίκα λογάριαζε χωρίς τους… παπαγάλους

Μόνο που η γυναίκα λογάριαζε χωρίς τους… παπαγάλους, οι οποίοι απομνημόνευσαν τη φράση της, Και φυσικά άρχισαν να την επαναλαμβάνουν.

Η εμπλοκή των παπαγάλων οδήγησε το σύζυγο να ζητήσει διαζύγιο και ως πειστήριο έφερε τους δύο «φτερωτούς μάρτυρες» στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Την ανάμιξη των παπαγάλων στο διαζύγιο έφερε στο φως ο συνήγορος του συζύγου Τεντ Μπάκλαντ με ανάρτησή του στο Χ, εξηγώντας ότι οι παπαγάλοι είναι κρίσιμοι μάρτυρες στην υπόθεση χωρισμού του ζευγαριού.

Και φυσικά, η φωτογραφία των δύο πουλιών μπροστά από το δικαστήριο της έκανε γρήγορα τον γύρο των social media, προκαλώντας ερωτηματικά και πολύ κέφι.

Με τους δύο παπαγάλους στο δικαστήριο, που καλούνται να καταθέσουν για την απιστία της συζύγου, θα μπορέσει ο σύζυγος να στηρίξει την κατηγορία; Ο τελευταίος λόγος ανήκει πλέον στον Τούρκο δικαστή. Πληροφορίες για την έκβαση της δίκης δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σύμφωνα πάντως με τον Τουρκικό Αστικό Κώδικα, σε κάθε περίπτωση, μία από τις αιτίες για την οποία είναι δυνατόν να ζητηθεί διαζύγιο είναι η μοιχεία. Ακόμη και αν η απόδειξη είναι από… παπαγάλους!

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που παπαγάλοι αποδεικνύονται χρήσιμοι σε συγκεκριμένες «δικαστικές» καταστάσεις και εισέρχονται σε δικαστικές αίθουσες, ως μάρτυρες . Το 2017,εξιχνιάστηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας περίπτωση ανθρωποκτονίας, με τη βοήθεια ενός παπαγάλου. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 22 ετών!