Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, τα εγκαίνια της 2ης Καλοκαιρινής έκθεσης της πόλης «Η θάλασσά ΜΟΥ / MY Sea» 2 «…Πάντα η θάλασσα πολλά μου λέει όταν αχεί…».

Πρόκειται για την συνεργασία του Δήμου Βόλου και του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», που λειτούργησε άψογα χάρις στην ευθύνη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Μουσείων, Έλενας Αντωνοπούλου, η οποία και πρώτη καλωσόρισε τους παρισταμένους, ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν με έργα τους στην πολύ σημαντική αυτή έκθεση. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η Έκθεση αυτή είναι σημαντική διότι έχει να κάνει με την θάλασσα, η καθαρότητα των νερών της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο αμφισβήτησης και αντιπαραθέσεων από αρχές και κοινό, γεγονός το οποίο έχει γενικότερες επιπτώσεις και στον τουρισμό της περιοχή μας συνολικά. Επιπλέον διότι παραμένοντας η έκθεση καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο αναρτημένη στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, θα δίνει τη δυνατότητα επισκέψεων από Βολιώτες και επισκέπτες, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό πνεύμα που υπάρχει στην πόλη.
Ο εκπρόσωπος της «Μαγνήτων Κιβωτού», στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Δήμο Βόλου για τη συνεργασία, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και Προέδρου του φορέα, ο οποίος απουσίαζε.
Η πρώτη Έκθεση με τον τίτλο αυτό πραγματοποιήθηκε με το ξεκίνημα της «Μαγνήτων Κιβωτού», το καλοκαίρι του 2015, με θαυμαστά αποτελέσματα.
Πλέον επαναλαμβάνεται, με σκοπό να μονιμοποιηθεί στα επόμενα καλοκαίρια, αφού θεωρείται ως η λειτουργία ακόμη ενός θεσμού πολιτισμού, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα προσφέρει στους φιλότεχνους της πόλης αλλά και στους επισκέπτες της, ένα ποιοτικό δείγμα της σημερινής εικαστικής δημιουργίας, συμβάλλοντας στην τόνωση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Βόλου.


Στην έκθεση προσκλήθηκαν και λαμβάνουν μέρος με έργα τους επαγγελματίες καλλιτέχνες, απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, Βολιώτες που δημιουργούν στην πόλη αλλά και πολλοί εκτός Βόλου, ακόμη και Βολιώτες της διασποράς.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες που ανταποκριθήκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση και στον χαρακτήρα της διοργάνωσης είναι οι:

Όλγα Μαρία (Αγγελίδου), Κατερίνα Αναστασίου, Δωροθέα Βαρελλά – Γκόκα, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Felix Delandre

Δήμητρα Εξάρχου, Ευάγγελος Ζάχος, Νίκη Καμόσου, Βασίλης Καποδίστριας, Κατερίνα Κασσαβέτη, Ιωάννα Καφίδα, Κατερίνα Ξανθά, Μαρία Παναγιώτου, Αγγελική Παπαγεωργίου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βούλα Πριοβόλου, Κατερίνα Σαμαρά, Ζωή Σεϊτάνη, Αναστασία-Ζωή Σουλιώτη, Άρτεμη Ταμβάκη, Αντιγόνη Τέκα και το δίδυμο Λευτέρης Πλαβός – Δημήτρης Τσιουβάκας.
Η πρωτοβουλία για την επαναφορά της Έκθεσης «Η θάλασσά ΜΟΥ» και η επιμέλειά της ανήκουν στη Χρύσα Δραντάκη, Δρ Κοινωνιολόγο Τέχνης, μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Ώρες λειτουργίας, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής: 11.00 έως 14.00 Τρίτη & Πέμπτη: 19.00 έως 21.00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421031701.