Εκλογές το Μάιο: Στην παρέλαση η απόφαση Μητσοτάκη -Τι περιμένει

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου θα κρίνουν κατά πόσο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει τις  πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Μάιο. Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στην aftodioikisi.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πρωθυπουργικές αποφάσεις θα ληφθούν στην παρέλαση!»

Η αλήθεια είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι στο Μαξίμου, παρά το θετικό κλίμα που επιχείρησαν, ως συνήθως, να δημιουργήσουν κυβερνητικές διαρροές και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δεν βλέπουν ότι θα υπάρξουν κάποια θεαματικά αποτελέσματα στην επίσημη Σύνοδο της 24ης και 2ης Μαρτίου

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους  για μια κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που αυτή τη στιγμή είναι και το βασικό ζητούμενο, στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δύο εβδομάδες μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, δηλαδή στις 10 Απριλίου, έχει μπροστά του τον πρώτο γύρος των προεδρικών εκλογών.

Ραγδαία φθορά στις δημοσκοπήσεις

Μια ικανοποιητική κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που θα περιλάμβανε και κάποια από τα έξι σημεία της πρότασης Μητσοτάκη, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στον Έλληνα Πρωθυπουργού, αναφορικά με μια απόφαση για άμεσες εκλογές. Όμως, μετά την απόρριψη από πολλά κράτη μέλη της σχετικής πρότασης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το καλάθι που κρατούν στο Μαξίμου είναι μικρό.

Σε κάθε περίπτωση, στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι μία τέτοια κοινή απόφαση θα ήταν δυνατόν να ανακόψει τη ραγδαία πτώση σε δημοσκοπήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δημιουργεί στην κυβέρνηση η τεράστια επιβάρυνση που προκαλούν στα νοικοκυριά οι αυξήσεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Βεβαίως, η κυβέρνηση σπεύδει να λάβει κάποια πρώτα μέτρα άμεσα, χωρίς, ωστόσο, κοινή ευρωπαϊκή απόφαση και στήριξη, η χώρα μας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Start typing and press Enter to search