Η τακτική των «celebrities» δεν λειτούργησε όπως φαίνεται για τα κόμματα, με τον κόσμο να μην προτιμά να σταυρώσει γνωστά ονόματα στις εκλογές 2023 μιας και οι περισσότεροι έμειναν εκτός.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, κατέβηκε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Ιωαννίνων, αλλά δεν εξελέγη παίρνοντας μόλις 2.105 ψήφους. Πρώτος εκεί ήταν ο Κωνσταντίνος Τασούλας με 16.511 ψήφους.

Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, αλλά το πρώην μοντέλο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Πρώτοι στην Α’ Πειραιώς με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος. Ομοίως, δεν εξελέγη και ο Σταύρος Νικολαΐδης, με τον ηθοποιό να ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Εκτός Βουλής έμεινε και ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, γνωστός από τα «Ημισκούμπρια». Ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Νότιο Τομέα Αθηνών, ενώ δεν εξελέγη στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια απέτυχε να εκλεγεί και η σεναριογράφος (συνεργάτιδα του Χάρη Ρώμα) Άννα Χατζησοφιά.

Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico ήταν υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας αλλά δεν εξελέγη βουλευτής, όπως επίσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ ο Διονύσης Τσακνής συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Η ηθοποιός Ελένη Γεραμισίδου κατέβηκε με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, παρότι είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2019.

Ο μουσικός και ερμηνευτής «Ψαραντώνης», που ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας του ΜέΡΑ25, δεν μπόρεσε να μπει επίσης στη Βουλή, όπως και ο ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, που είχε κατεβεί με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δύο ηθοποιοί, ο Χρήστος Βαλαβανίδης ήταν υποψήφιος στον Β1 βόρειο τομέα Αττικής και ο Ηλίας Λογοθέτης στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, δεν μπόρεσαν επίσης να εκλεγούν με το «Κίνημα Φτωχών».
Με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος στις εκλογές ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε βουλευτής

Αντίθετα, στην Βουλή μπαίνουν η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης (βγήκε δεύτερη σε ψήφους, πίσω από την Κατερίνα Νοτοπούλου) και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή, που ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=En9I23QBKdQ