Μέσα στον Μάιο, όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας τον Απρίλιο, θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Όσοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο, θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ καθώς και τμήμα του δώρου Πάσχα που αναλογεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι πληρωμές του επιδόματος αναμένεται να γίνουν εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου όπως συνήθως συμβαίνει.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή τον Απρίλιο, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους γύρω στις 10 Μαΐου, τη δεύτερη δηλαδή Δευτέρα του μήνα.

Εντούτοις, οι δικαιούχοι θα λάβουν και ένα ποσό ως δώρο Πάσχα που αναλογεί στον μήνα Απρίλιο. Το ποσό αυτό πρόκειται να καταβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως η αναλογία υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος. Τέλος, στην περίπτωση των εργαζομένων, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ.19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση και κάποιοι εργοδότες οφείλουν να αποδώσουν στους εργαζομένους οι ίδιοι το δώρο Πάσχα που τους αναλογεί.