Επενδυτές του Twitter έκαναν αγωγή στον Μασκ, διεκδικούν αποζημίωση

Επενδυτές του Twitter έκαναν αγωγή στον Έλον Μασκ, για καθυστερημένη αποκάλυψη του μεριδίου του στην εταιρεία.

Ο Μασκ γλίτωσε 156 εκατομμύρια δολάρια, επειδή δεν αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει πάνω από το 5% του Twitter έως τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με τους επενδυτές. Ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε να αγοράζει μετοχές έπειτα από αυτό και τελικά αποκάλυψε στις αρχές Απριλίου ότι του ανήκε το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Οι επενδυτές διεκδικούν αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

«Καθυστερώντας να αποκαλύψει το μερίδιό του στο Twitter, ο Μασκ ενεπλάκη σε χειραγώγηση της αγοράς και αγόρασε μετοχές του Twitter σε τεχνητά χαμηλή τιμή», ανέφεραν οι επενδυτές με επικεφαλής τον Γουίλιαμ Χερέσνιακ.

Επίσης επεσήμαναν ότι η πρόσφατη πτώση της μετοχής της Tesla έχει θέσει «σε μεγάλο κίνδυνο» τη δυνατότητα του Μασκ να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, καθώς έχει θέσει τις μετοχές του ως εγγύηση για να εξασφαλίσει τα δάνεια που χρειάζεται για να αποκτήσει την εταιρεία.

Την Πέμπτη οι μετοχές της Tesla έφτασαν περίπου τα 700 δολάρια, από πάνω από τα 1.000 δολάρια στις αρχές Απριλίου. Η χρονική στιγμή που ο Μασκ αποκάλυψε το μερίδιό του στο Twitter έχει ήδη προκαλέσει έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

Start typing and press Enter to search