Ερντογάν – Ανοίγει αγορές με φθηνά προϊόντα – Στο στόχαστρο τα σούπερ μάρκετ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν «διέταξε» τους αγροτικούς συνεταιρισμούς να ανοίξουν περίπου 1.000 νέες αγορές σε όλη τη χώρα για να παρέχουν «κατάλληλες» τιμές για καταναλωτικά αγαθά, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό σχεδόν 20%.

Όπως τόνισε η κατασκευή των αγορών αυτών θα ξεκινήσει γρήγορα προκειμένου, να παρέχουν στους Τούρκους «φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα» και να «εξισορροπούν τις αγορές».

Απογοητευμένη από τον επίμονα διψήφιο πληθωρισμό και τις απογοητευτικές δημοσκοπήσεις, η κυβερνητική του κόμματος AK του Ερντογάν άρχισε και πάλι να δείχνει το δάχτυλο στα σούπερ μάρκετ και άνοιξε έρευνες για πιθανή χειραγώγηση τιμών.

«Δώσαμε την εντολή να ανοίξουν περίπου 1.000 από αυτές τις επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία, ξεκινώντας από 500 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μία», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά από επίσκεψη σε κατάστημα συνεταιριστικών αγροτικών πιστώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι τιμές στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα σε έναν χρόνο. Τα ενοίκια έχουν διπλασιαστεί. Αλλά και οι ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ξεπερνούν το 100%. Η τουριστική σεζόν δεν φαίνεται να απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα.

Start typing and press Enter to search