Ζει 14 χρόνια σε αεροδρόμιο επειδή η οικογένειά του δεν τον άφηνε να καπνίζει και να πίνει

Μερικές φορές τα αεροδρόμια δεν έχουν την ιδιότητα που γνωρίζουμε όλοι μας. Για κάποιους αποτελούν μέρος διαφυγής από την καθημερινή ζωή και τα οικογενειακά προβλήματα. Κάτι που συνέβη και με έναν Κινέζο, ο οποίος ζει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο 60χρονος Κινέζος όλα αυτά τα χρόνια ζει μόνιμα στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου. Ο λόγος που μένει εκεί από το 2008; Θέλει να καπνίζει και να πίνει ελεύθερα χωρίς να δέχεται παρατηρήσεις από την οικογένειά του.

Ο Wei Jianguo αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψει στο σπίτι του και μιλώντας στην China Daily τόνισε: «Δεν μπορώ να επιστρέψω σπίτι διότι δεν έχω ελευθερία εκεί. Η οικογένειά μου, μου είπε ότι αν ήθελα να μείνω στο σπίτι, θα έπρεπε να κόψω το κάπνισμα και ποτό. Εάν δεν το έκανα, θα έπρεπε να τους δίνω όλο το μηνιαίο επίδομα που παίρνω (1.000 γιουάν). Αλλά τότε πως θα αγόραζα τα τσιγάρα και τα ποτά μου;». Ο 60χρονος Κινέζος σταμάτησε να ψάχνει για δουλειά, ενώ είχε απολυθεί από την εργασία του όταν ήταν 40 ετών. Πλέον δεν μπορεί εύκολα να βρει νέα δουλειά επειδή θεωρείται μεγάλος ηλικιακά. Η περίπτωσή του πάντως, δεν είναι η μοναδική. Ο Τούρκος Bayram Tepeli μετακόμισε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ το 1991 για λόγους παρόμοιους με εκείνους του Wei και έζησε εκεί 27 χρόνια. Το 2019 το αεροδρόμιο έκλεισε και μεταφέρθηκε στο «Sabina Gokcen».

Start typing and press Enter to search