Υλικά

1 κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό)
χυμό από 1 λεμόνι
1 νεροπότηρο ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
10 ραπανάκια καθαρισμένα, σε φετούλες
10-15 ελιές Καλαμών
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Σουρώνετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα βάζετε σε μια πάνινη πετσέτα και τα τρίβετε μεταξύ τους να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται. Αν μείνουν και μερικά, δεν πειράζει.
Βήμα 2
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τρυφερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 4
Βάζετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα ρεβίθια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω και τα ραπανάκια.
Βήμα 5
Ρίχνετε στο μπλέντερ τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη μουστάρδα σε σκόνη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και ανακατεύετε καλά. Διακοσμείτε με ελιές Καλαμών και σερβίρετε.