Ηπειρώτικη κοσμιρή -Η πιο απλή τυρόπιτα, χωρίς φύλλο, με λίγα υλικά

Μια ζεστή πίτα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι μας, καθώς λατρεύουμε να τις απολαμβάνουμε. Είναι το πιο παραδοσιακό πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε και να φάμε.

Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, καθώς είναι ό,τι πιο μαμαδίστικο υπάρχει. Τραγανές ή αφράτες, αλμυρές ή γλυκές, με πολλά ή λίγα υλικά, όλες είναι υπέροχες.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τις δικές σου πίτες, χωρίς να αγοράζεις έτοιμες, σου έχουμε την τέλεια συνταγή. Η ηπειρώτικη κοσμιρή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα που μπορείς να φτιάξεις.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.
  • Στη συνέχεια, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί 34 εκ. διαμέτρου.
  • Σπάμε σχεδόν όλη την φέτα, την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Κρατάμε λίγη φέτα για το τέλος.
  • Στην συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω σπάμε την φέτα που περίσσεψε.
  • Τέλος, ψήνουμε στους 200C, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.

Start typing and press Enter to search