Ψύλλους στα άχυρα φαίνεται πως ψάχνει η Άμπερ Χερντ προκειμένου να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση και να μην πληρώσει την αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την 36χρονη Χερντ κατέθεσαν αίτηση την Παρασκευή με την αιτιολογία ότι η ετυμηγορία πως δυσφήμισε τον 59χρονο Τζόνι Ντεπ δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Ισχυρίστηκαν επίσης πως ένας ένορκος δεν είχε ελεγχθεί σωστά και αμφισβήτησαν εάν ο εν λόγω άνδρας θα έπρεπε να βρίσκεται μεταξύ των ενόρκων.
Σε ένα 43σέλιδο υπόμνημα, οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ υποστήριξαν πως η ετυμηγορία – και τα 10 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωσης που οφείλει τώρα στον Τζόνι Ντεπ – θα πρέπει να απορριφθούν με το σκεπτικό ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, ο ηθοποιός «προχώρησε αποκλειστικά σε μια θεωρία δυσφήμισης με υπονοούμενα, εγκαταλείποντας κάθε ισχυρισμό πως οι δηλώσεις της Χερντ ήταν πραγματικά ψευδείς».

Υπενθυμίζεται πως η Χερντ έχει δηλώσει ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα 10,35 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωσης που οφείλει στον Ντεπ. Και παρόλο που θέλει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα 10,35 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωσης που οφείλει στον Ντεπ. Είναι λοιπόν, πιθανό, πως αυτή η τελευταία κίνηση ήταν μια προσπάθεια να παρακάμψει εν μέρει αυτές τις απαιτήσεις και να προσπαθήσει να κερδίσει ακόμη και μια νέα ετυμηγορία.
Τι υποστηρίζει η Άμπερ Χερντ – Η ηλικία του ενόρκου 15 και η υπερβολική αποζημίωση

Σύμφωνα με την αίτηση των δικηγόρων της, τίθεται υπό αμφισβήτηση η εγκυρότητα της διαδικασίας επιλογής των ενόρκων, επισημαίνοντας έναν ένορκο – που προσδιορίζεται ως ένορκος 15 – του οποίου το έτος γέννησης αναφερόταν ως 1945 στα δικαστικά αρχεία. Η αίτηση υποστηρίζει πως ο ένορκος 15 «γεννήθηκε σαφώς αργότερα από το 1945. Οι δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες καταδεικνύουν πως φαίνεται να έχει γεννηθεί το 1970».

«Αυτή η ασυμφωνία εγείρει το ερώτημα εάν ο ένορκος 15 έλαβε πράγματι κλήση για την ανάληψη καθηκόντων ενόρκου και ελέγχθηκε σωστά από το δικαστήριο για να υπηρετήσει στο σώμα αυτό» αναφέρεται στην κατάθεση.

Η Άμπερ Χερντ υποστήριξε επίσης πως οι αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν στον Τζόνι Ντεπ ήταν υπερβολικές, καθώς οι ένορκοι τις επιδίκασαν για παραμέτρους εκτός των όσων αφορούσε η αγωγή του. Τι σημαίνει αυτό; Ενώ ο Τζόνι Ντεπ «εκπροσώπησε στο δικαστήριο πως θα περιόριζε τις ζημίες του στην περίοδο από 18 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 2 Νοεμβρίου 2020» – το χρονικό διάστημα μεταξύ της δημοσίευσης του άρθρου της Χερντ για την υποτιθέμενη κακοποίηση του Ντεπ στην Washington Post και της απόφασης δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου πως ο Ντεπ είχε κακοποιήσει την Χερντ – η πρόταση υποστηρίζει πως ο ηθοποιός δεν προσπάθησε καθόλου να εστιάσει το εύρος των υποτιθέμενων ζημιών του σε αυτό το χρονικό διάστημα των δύο ετών.