Η Έμα Στόουν έρχεται στην Αθήνα για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γ. Λάνθιμου

Η Έμα Στόουν επιβεβαίωσε ότι θα έρθει στην Αθήνα για την επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Πρόκειται για την ταινία «Βληχή» στην οποία πρωταγωνιστεί η Στόουν και η οποία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του κοινού πρότζεκτ της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ «The artist on the composer».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της πολυβραβευμένης προηγούμενης ταινίας του Λάνθιμου «The Favourite» ανανέωσε την συνεργασία της με τον Έλληνα σκηνοθέτη για τη μεσαίου μήκους «Βληχή», ανάθεση της ΕΛΣ και του NEON, ενώ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει και στην επόμενη μεγάλου μήκους του, «Poor Things», πλάι στους Μαρκ Ράφαλο και Γουίλεμ Νταφό.

Η Έμα Στόουν θα έρθει στην Αθήνα για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Βληχή», που είναι προγραμματισμένη στις 6 Μαΐου, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα, την προηγούμενη ημέρα, στις 5/5, θα συμμετέχει σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Λάνθιμο στην ΕΛΣ.

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Βληχή», η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ «The Artist on the Composer», θα προβληθεί, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022. Η παραγωγή, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους «Βληχή», η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μπονάρ. 

Το πρόγραμμα «The Artist on the Composer» διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής. Μέσα από έργα που αποτελούν καρπούς νέων αναθέσεων, κάθε καλλιτέχνης συνομιλεί με έργα κλασικών συνθετών, απαλλαγμένος από τις συνήθεις οπερατικές συμβάσεις και την αφήγηση, πραγματοποιώντας άνοιγμα προς ένα κοινό που μπορεί να μην έχει ασχοληθεί προηγουμένως με την όπερα.

Μετά την εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη το 2019, ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης με τη διεθνή αναγνώριση Γιώργος Λάνθιμος παίρνει τη σκυτάλη της δεύτερης ανάθεσης του «The Artist on the Composer» και δημιουργεί ένα νέο κινηματογραφικό έργο, το οποίο θα παρουσιάζεται πάντα με συνοδεία μουσικών συνόλων. Το μουσικό σενάριο της ταινίας αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νίστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από τους σολίστ Αγγελίνα Τκάτσεβα (τσίμπαλο), Γου Γουέι (σενγκ), το κουαρτέτο «Μαρία Κάλλας» και τη Χορωδία της ΕΡΤ.

Γιώργος Λάνθιμος – The Artist on the Composer
Μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ
6, 7, 8 Μαΐου 2022 
Ώρες έναρξης: 18.00, 20.00, 22.00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν και Νταμιάν Μπονάρ
Μουσική: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ / Κνουτ Νίστεντ, Τόσιο Χοσοκάβα
Τσίμπαλο: Αγγελίνα Τκάτσεβα
Σενγκ: Γου Γουέι
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Με τη συμμετοχή του κουαρτέτου «Μαρία Κάλλας» και της Χορωδίας της ΕΡΤ
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου 
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης 
Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος 
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executive producer: Ρεμπέκα Σκίνερ 
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ) – Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Εισιτήρια: 10 ευρώ (το εισιτήριο στηρίζει το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμεία ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00)

Start typing and press Enter to search