Η δικαστική μάχη του Χουάν Κάρλος με πρώην ερωμένη του, την οποία απειλούσε και παρενοχλούσε

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εξασφάλισε άδεια να ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, που επέτρεπε σε πρώην ερωμένη του να του ασκήσει αγωγή για παρενόχληση.
Η Δανέζα επιχειρηματίας Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν, η οποία ζει στην Αγγλία και έχει κατοικία στο Σρόπσαϊρ, έχει κινηθεί νομικά κατά του Χουάν Κάρλος, κατηγορώντας τον πρώην μονάρχη ότι την παρενοχλούσε, μετά την άρνησή της να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους, χρησιμοποιώντας απειλές, στέλνοντας «κατασκόπους» για να την παρακολουθούν, οι οποίοι είχαν ανοίξει και μια τρύπα στο παράθυρο του υπνοδωματίου του σπιτιού της.
Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος είχε επί πέντε χρόνια παράνομη σχέση με την Κορίνα τσου Ζάιν Βιτγκενστάιν
Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος είχε επί πέντε χρόνια παράνομη σχέση με την Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταϊν
Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος διεκδικεί αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι οι «κατασκοπευτικές» ενέργειες του 84χρονου πρώην μονάρχη τής προκάλεσαν «μεγάλη ψυχική οδύνη». Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Χουάν Κάρλος υποστήριξαν ότι λόγω της ιδιότητάς του, ως ανώτερου μέλους της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, την εποχή των καταγγελλόμενων περιστατικών, απολαύει κρατικής ασυλίας και η εκδίκαση της αγωγής δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα βρετανικών δικαστηρίων. Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου είχε κρίνει τον Μάρτιο ότι η αγωγή μπορεί να εκδικαστεί στην Αγγλία.

Οι συνήγοροι του Χουάν Κάρλος ζήτησαν, πάντως, χθες και έλαβαν την άδεια εκ μέρους του πελάτη τους από δύο δικαστές του Εφετείου της βρετανικής πρωτεύουσας προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης αναφορικά με τον αν είχε ασυλία πριν την παραίτησή του από τον ισπανικό θρόνο το 2014.

Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο Χουάν Κάρλος και η Δανέζα επιχειρηματίας είχαν μια «ερωτική ρομαντική σχέση» από το 2004 και το 2009 και ότι ο πρώην βασιλιάς «έλουζε» με δώρα την ερωμένη του, ακόμη και μετά τη διάλυση του δεσμού τους.

Η υπόθεση αναβλήθηκε, χωρίς να οριστεί ημερομηνία για την εκδίκασή της.

Start typing and press Enter to search