Η Κιμ Καρντάσιαν μπορεί να περηφανεύεται πλέον πως ανήκει στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων αυτού του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes».

Το κορίτσι που έγινε γνωστό ευρύτερα αρχικά μετά τη διαρροή ενός sex tape, ενώ κατέκλυσε τον κόσμο των social media έπειτα από την ιδιοφυή (εμπορικά, τουλάχιστον) σύλληψη της μητέρας της, Κρις Τζένερ, να κάνει την καθημερινότητά της και των αδελφών της ριάλιτι, ανήκει πλέον στην περιορισμένη εκείνη ελίτ των ανθρώπων που τους αποκαλούμε με μια λέξη δισεκατομμυριούχους.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, η Κιμ Καρντάσιαν ξεκινούσε να κάνει γνωστό το όνομά της στο Twitter με 6,6 εκατομμύρια ακολούθους το 2011 (σήμερα την ακολουθούν 69 εκατομμύρια), κατά τι λιγότερους από τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά περισσότερους από εκείνους του Άστον Κούτσερ.

Πέντε χρόνια αργότερα και ενώ συνέχιζε να προωθεί την οικογενειακή της ζωή από τηλεοράσεως στο Keeping Up With The Kardashians (το ριάλιτι έριξε αυλαία έπειτα από 14 χρόνια), η Κιμ Καρντάσιαν πόζαρε για το εξώφυλλο του «Forbes», με αφορμή το παιχνίδι μέσω κινητού τηλεφώνου που λάνσαρε και από το οποίο αποκόμισε 51 εκατομμύρια εκείνη τη χρονιά.

Η Κιμ Καρντάσιαν έπιασε το ένα δισεκατομμύριο

Το «Forbes» υπολογίζει σήμερα την περιουσία της Κιμ Καρντάσιαν σε ένα εκατομμύριο δολάρια, αυξημένη σημαντικά από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και η αξία της ανερχόταν σε 780 εκατομμύρια δολάρια. Η βασική πηγή εσόδων της Κιμ Καρντάσιαν είναι οι δύο εταιρείες καλλυντικών και ρούχων που λάνσαρε και κατάφερε να τις κάνει ασύγκριτα επικερδείς μέσα από τα social media.

Η Κιμ Καρντάσιαν ίδρυσε την εταιρεία καλλυντικών KKW το 2017, ακολουθώντας το παράδειγμα της αδελφής της, Κάιλι Τζένερ. Το πρώτο της προϊόν, ένα κιτ για κοντούρινγκ, ξεπούλησε 300.000 αντίτυπα σε μόλις δύο ώρες από την κυκλοφορία του. Τον επόμενο χρόνο, η εταιρεία λάνσαρε κι άλλα προϊόντα ομορφιάς, όπως σκιές, κονσίλερ, λίπστικ και αρώματα, αποφέροντας στην Αμερικανίδα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν από έναν χρόνο, η Κιμ Καρντάσιαν πούλησε το 20% των μετοχών της στην εταιρεία καλλυντικών Coty προς 200 εκατομμύρια δολάρια. Η μεγάλη εταιρεία καλλυντικών εκτίμησε πως η KKW Beauty αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Παρότι, σύμφωνα με το «Forbes», η εκτίμηση αυτή έμοιαζε φουσκωμένη, σήμερα το 72% των μετοχών της αξίζει περίπου μισό εκατομμύριο.