Παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 8μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Ηλιος» (Π. Μελά 25β) το βιβλίο “Η Λίμπιντο των Αγγέλων” του Νίκου Μάντζιου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γραφή.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που έλληνας συγγραφέας ασχολείται με ένα – μέχρι τώρα ταμπού θέμα- αυτό της σεξουαλικότητας και της σεξουαλικής ζωής των ανάπηρων ανθρώπων.


Η υπόθεση του βιβλίου
Η Κορίνα είναι μια κοπέλα που μετά από ένα ατύχημα, βρίσκεται καθηλωμένη σε αμαξίδιο. Καλείται, από τη μια μέρα στην άλλη, να αποδείξει ότι παραμένει μια γυναίκα η οποία εξακολουθεί να έχει λίμπιντο. Μισεί να την αντιμετωπίζουν σαν αθώο, ασεξουαλικό άγγελο που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι. Μετά από μακρές και συχνές περιόδους κατάθλιψης, ψυχολογικών μεταπτώσεων και αυτοεξευτελισμού (αναμενόμενα σε καταστάσεις επίκτητης αναπηρίας), προσπαθεί να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της, να ξαναβρεί μια θέση σε έναν κόσμο που δεν της είναι καθόλου φιλικός και να ταιριάξει πλέον τη δικιά της κανονικότητα σ’ αυτή των «κανονικών» ανθρώπων. Να ξαναρχίσει να κάνει όνειρα, αρτιμελή, κι όχι ανάπηρα…


Ο συγγραφέας Νίκος Μάντζιος μίλησε στην εκπομπή Ennitime is a good time του Sport fm 89,5
Ακούστε την συνέντευξη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Γιώτα Κούγιαλη αντιπρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και ο Ψυχολόγος Νικόλας Κυπαρισσός.


Απόσπασμα από το βιβλίο
«Έτσι όπως το σκέφτηκα τώρα, πρώτη φορά θα πάω με αυτόν που θα μου κάνει τα βασικά: που θα με κάνει να νιώσω ασφαλής, που θα με κάνει να αισθανθώ, όχι απλά γυναίκα, αλλά γυναίκα ποθητή, που θα τον κάνω να χάσει τον αυτοέλεγχο, που θα με κάνει να χάσω τον δικό μου, που θα σεβαστεί το σώμα μου –αυτό το σώμα– που θα με κάνει να ξαναβρώ την αυθεντική καύλα, την καύλα την απείθαρχη, την άπληστη, που δεν γνωρίζει γαλλικά και πιάνο, που κάνει παρέα με τα ρεμάλια στα λιμάνια, αυτή που κάνει όλα τα σ’ αγαπώ του κόσμου να χλομιάσουν».

Ο συγγραφέας Νίκος Μάντζιος γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Σπούδασε μαθηματικά στη Ρώμη και άσκησε για χρόνια το επάγγελμα του φροντιστή. Παρακολούθησε, μεταξύ βάλλων, σεμινάρια συμβουλευτικής ψυχιατρικής, Αφηγηματικές τέχνης και Δημιουργικής Γραφής. Ασχολήθηκε με την μετάφραση και διερμηνεία στα Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ειδική Αγωγή και στη Αθλητική Αναψυχή και Ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μαθηματικά σε δομές της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα οργανώνει και συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής και έχει ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα το βιβλίο.