Τη λίστα με τις 53 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2022 ανήρτησε ο περίφημος οδηγός Time Out, με την Αθήνα να φιγουράρει στην 35η θέση.

Γράφει το Time Out για την Αθήνα: «Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να βρείτε γεμάτα ζωή μπαρ στις ταράτσες, με θέα σε ναούς που χτίστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς; Εκθαμβωτικές παραλίες μόλις 20 λεπτά μακριά; Και, επιπλέον, μοντέρνα μπουτίκ ξενοδοχεία που ξεφυτρώνουν σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο – εστιατόρια που ειδικεύονται στα πάντα, από τάκος μέχρι κρουασάν – εξαιρετικά φρέσκα μπαρ, ιδανικά για να δροσιστείτε ένα καλοκαιρινό βράδυ. Το καθένα από αυτά βοηθά την Αθήνα να γίνει εξίσου γνωστή για τη σημερινή δημιουργική της ενέργεια όσο και για την Ιστορία της.

»Γιατί να επισκεφθείτε την Αθήνα τώρα: Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η πόλη ζωντανεύει. Ετοιμάστε ένα πικνίκ και πηγαίνετε στο ΚΠΙΣΝ για δωρεάν ταινίες κάτω από τα αστέρια, ή πιείτε, φάτε και κοιμηθείτε στον πιο καυτό νέο συνδυασμό ξενοδοχείου-εστιατορίου του 2022: Το εστιατόριο Milos στο Ξενοδοχείο Μήλος.

Το 91% των Αθηναίων εγκωμιάζει το φαγητό και το ποτό της πόλης τους και το 80% αποθεώνει τη νυχτερινή της ζωή. Επιπλέον, γενικά, πιστεύουν ότι είναι και αρκετά φθηνή. Το 77% δεν περιέγραψε την ελληνική πρωτεύουσα ως ακριβή, καθιστώντας την την τρίτη λιγότερο ακριβή πόλη στην εφετινή λίστα».
Τι σημαίνει καλύτερη πόλη στον κόσμο

Κατ’ αρχάς, στην κορυφή της λίστας με τις 53 καλύτερες πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή βρίσκεται το Εδιμβούργο.

Το Εδιμβούργο ψηφίστηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο λόγω της ομορφιάς του και της δυνατότητας για υπέροχους περιπάτους, με το Σικάγο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, την κολομβιανή πόλη Μεντεγίν στην τρίτη, τη Γλασκόβη στην τέταρτη και το Άμστερνταμ στην πέμπτη θέση.

Η λίστα, η οποία καταρτίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι προϊόν έρευνας σε 20.000 κατοίκους πόλεων σε όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να δείξει τι κάνει κάθε πόλη σπουδαία και τι είναι αυτό που αγαπούν σε αυτές οι ντόπιοι, δίνοντας έμφαση στα «πράγματα που κάνουν τις πόλεις σπουδαία μέρη για να τις επισκεφθείς αλλά και να ζήσεις».
Η λίστα του Time Out με τις 53 καλύτερες πόλεις του 2022

Εδιμβούργο
Σικάγο
Μεντεγίν
Γλασκώβη
Αμστερνταμ
Πράγα
Μαρακές
Βερολίνο
Μόντρεαλ
Κοπεγχάγη
Κέιπ Τάουν
Μαδρίτη
Μάντσεστερ
Μουμπάι
Μελβούρνη
Ταϊπέι
Λονδίνο
Πόρτο
Λυών
Νέα Υόρκη
Μπουένος Αϊρες
Μπέρμιγχαμ
Στοκχόλμη
Τόκιο
Σαν Φρανσίσκο
Δελχί
Τορόντο
Λισαβόνα
Βοστόνη
Πόλη του Μεξικό
Τελ Αβίβ
Παρίσι
Κουάλα Λουμπούρ
Μανίλα
Αθήνα
Δουβλίνο
Σάο Πάολο
Μαϊάμι
Βαρκελώνη
Ντουμπάι
Ρώμη
Λος Αντζελες
Ακρα, Γκάνα
Σιγκαπούρη
Αμπου Ντάμπι
Σίδνεϊ
Οκλαντ
Ρίο ντε Τζανέιρο
Γιοχάνεσμπουργκ
Κωνσταντινούπολη
Μπανκόγκ
Χονγκ Κονγκ
Ντόχα