Απαγορεύεται η συγκατοίκηση άγαμων ζευγαριών
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Ριάντ της Σουηδικής Αραβίας όπου ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, ωστόσο εντοπίζεται ένα πρόβλημα ως προς τη διαμονή τους.

Ο αθλητής και η σύντροφός του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες, διατηρούν δεσμό εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν αποκτήσει μία κόρη, αλλά δεν είναι παντρεμένοι, κάτι που – για άλλους – θα καθιστούσε απαγορευτική τη συμβίωση στην αραβική χώρα. 

Οι άγαμοι απαγορεύεται να μένουν μαζί, αλλά στην περίπτωση του Ρονάλντο κρίνεται πως θα γίνει μία εξαίρεση στον γενικό κανόνα. 
Σαουδάραβες νομικοί πιστεύουν ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα κάνουν «τα στραβά μάτια» στο θέμα, ώστε να μην προκαλέσουν προβλήματα στην παραμονή του μεγάλου πρωταθλητή στη χώρα. 

Το ισπανικό μέσο ενημέρωσης EFE, αναφέρει πως το υψηλό στάτους του Ρονάλντο καθιστά σχετικώς απίθανη μία τιμωρία για τη συμβίωση εκτός πλαισίου γάμου. Το πρακτορείο ειδήσεων φιλοξένησε τις γνώμες των νομικών που δήλωσαν: «Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, σήμερα, δεν παρεμβαίνουν σε αυτό το θέμα [σ.σ. στην περίπτωση των αλλοδαπών], αλλά ο νόμος εξακολουθεί να απαγορεύει τη συμβίωση εκτός γάμου».
Αυτή, όμως, θα είναι η μόνη παραχώρηση που αναμένεται να γίνει στην περίπτωσή τους. Θα κληθούν να σεβαστούν όλες τις πολιτιστικές νόρμες και κανόνες ζωής. 
Με πληροφορίες από Euronews