Θετικός στον κορωνοϊό ο Άδωνις Γεωργιάδης -«Το πρωί στο rapid ήμουν αρνητικός, το βράδυ ανέβασα ξαφνικά πυρετό»

Ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι είναι θετικός στον ιό μέσω Twitter.

«Αν και χθες το πρωί όταν βγήκα στην τηλεόραση του Αντ1, έκανα βάσει του εκεί πρωτοκόλλου, rapid test και ήμουν αρνητικός, ξαφνικά το βράδυ ανέβασα πυρετό. Έκανα αμέσως pcr και τα αποτελέσματα που μου ήρθαν τα ξημερώματα με βγάζουν θετικό στον κορωνοϊό. Είμαι σχεδόν 49 ετών και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος. Καλώ όλους τους συνομηλίκους ειδικά τους μεγαλύτερους από εμένα να εμβολιαστούν το δυνατόν συντομότερα. Είναι αδύνατον να προβλέψεις πού και πώς θα το κολλήσεις και είναι κρίμα. Αυτονοήτως μπαίνω σε καραντίνα έως ότου μου περάσει, είμαι όμως καλά και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι κανονικά μέσω Διαδικτύου. Όσοι έχω συναντήσει χθες είναι εμβολιασμένοι ευτυχώς και βάσει πρωτοκόλλου δεν μπαίνουν σε καραντίνα, όποτε το γραφείο μου λειτουργεί κανονικά».

Συναγερμός για πάνω από 100 κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις κατασκηνώσεις της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει περίπου 100 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε διάφορες παιδικές κατασκηνώσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μεγάλη κατασκήνωση, στην περιοχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 30 κρούσματα, ενώ στην ίδια περιοχή, σε άλλη κατασκήνωση, έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα. Παράλληλα, σε κατασκήνωση της Σιθωνίας στη Χαλκιδική έχουν εντοπιστεί 11 θετικά κρούσματα, ενώ σε κατασκήνωση της Καβάλας τα κρούσματα έφτασαν τα 19.

Το GRTimes.gr σημειώνει ότι 23 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε παιδική κατασκήνωση της Πίνδου και πέντε σε κατασκήνωση της Κορινθίας. Ακόμα, σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκαν άλλα 10 κρούσματα σε παιδιά τα οποία φιλοξενούνταν στις παραπάνω κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, υπάρχει μεγάλος φόβος πως τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τα 500, καθώς, λόγω της ηλικίας των παιδιών, στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις και η εξάπλωση είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, κατά πληροφορίες, αρκετά είναι τα θετικά κρούσματα που προκύπτουν σε παιδιά που έχουν φύγει από τις κατασκηνώσεις με τους γονείς τους και πηγαίνουν για rapid test σε σημεία που βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τι ισχύει στις κατασκηνώσεις

Υπενθυμίζεται ότι στις κατασκηνώσεις εφαρμόζονται, πλέον, αυστηρότερα μέτρα. Για την είσοδο στην κατασκήνωση κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών.

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με τη μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία με τη μέθοδο του self test και μία με rapid.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Start typing and press Enter to search