Μια πρώτη γεύση του χειμώνα πήραμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, που βγάλαμε επιτέλους τα μπουφάν από τις ντουλάπες.

Ήταν όμως ένας «μίνι χειμώνας» καθώς τόσο το τσουχτερό κρύο όσο και οι δυνατοί βοριάδες, έφυγαν μαζί με το Σαββατοκύριακο και σήμερα, Δευτέρα ο καιρός θυμίζει πάλι άνοιξη.

Πότε θα μπει λοιπόν για τα καλά ο χειμώνας στην Ελλάδα; Θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τον υδράργυρο «στο κόκκινο» ή θα καταφέρουμε να ανάψουμε το τζάκι;

«Πιο βαρύς ο Δεκέμβριος»

Αν και είναι νωρίς για ακριβείς προβλέψεις για τον καιρό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, φαίνεται ότι ο χειμώνας δεν θα αργήσει –ακόμα περισσότερο- να κάνει την εμφάνισή του.
Με χιόνια ο Δεκέμβριος – Πιο ήπιος ο Ιανουάριος

Ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, μίλησε στην ΕΡΤ για τον καιρό των επόμενων δύο μηνών επισημαίνοντας πως ο Δεκέμβριος θα είναι πιο κρύος σε σχέση με τον Ιανουάριο ενώ τότε αναμένονται και τα πρώτα χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα μέσα του μήνα, φαίνεται ότι θα έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα με χιόνια. Φαίνεται να πηγαίνουμε σε πιο ήπιες συνθήκες τον Ιανουάριο.

Ο χειμώνας φαίνεται ότι θα έρθει μεν στην ώρα του αλλά ίσως να μην διατηρηθεί πάρα πολύ. Πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε μάλλον τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Ιανουάριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούτας