Το καλοκαίρι ο οργανισμός μας εξαντλείται πιο εύκολα από ότι τους χειμερινούς μήνες μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες μας προκαλούν ιδρώτα αλλά και κόπωση. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε πολλές από τις θρεπτικές ουσίες πρέπει να έχουμε και το ανοσοποιητικό μας να πέφτει με γρήγορους ρυθμούς.

Σίγουρα η θάλασσα έχει τη δυνατότητα να μας κρατά στην απόλυτη θερμοκρασία προσφέροντας μας μια αίσθηση δροσιάς και ευχαρίστησης, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και μερικές τροφές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μάλιστα ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν τα κεράσια. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως τα κεράσια δεν έχουν μόνο ακαταμάχητη γεύση, αλλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία, αποτελώντας μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε κεράσια;

Τα κεράσια αλλά και τα υπόλοιπα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε διατροφική αξία και με ελάχιστες θερμίδες, γι’ αυτό και μπορούν να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας.
Τα πεντανόστιμα κεράσια θεωρούνται βασική πηγή βιταμινών όπως Α, Β, C, και πολλών μετάλλων, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ έχουν μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Συγκεκριμένα καροτενοειδή, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες είναι μόνο κάποια από τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κεράσια. Χάρη στην ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση τους, μπορούν να προλάβουν καρδιαγγειακές παθήσεις ή ασθένειες που σχετίζονται με τον διαβήτη και την κυτταρική γήρανση.

Ένας ακόμα λόγος να προσθέσετε τα κεράσια στην διατροφή σας είναι:

Η διουρητική και καθαριστική δράση, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε κάλιο, νερό και φυτικές ίνες. Τα κεράσια συναντώνται ακόμα και καλλυντικές συνθέσεις, καθώς ο πολτός τους χρησιμοποιείται συχνά για την καταπολέμηση της φλεγμονής του λιπαρού δέρματος και της ακμής.

Τα κεράσια μπορούν να καταναλωθούν σαν σνακ, σε μορφή μαρμελάδας, μαζί με γιαούρτι ακόμα και παγωτό. Μια πιο ασυνήθιστη συνταγή είναι αυτή της σάλτσας κερασιού που μπορεί και συνδυάζεται με αλμυρά πιάτα, κρέας ή ψάρι. Πρόκειται για μια αποτοξινωτική αλλά νόστιμη σάλτσα, ιδανική για να συνοδεύσει φαγητά με χαμηλές θερμίδες και χωρίς λιπαρά.

bestofyou.gr