Σπάνια δημόσια εμφάνιση έκανε την Πέμπτη ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά της «εξαφανισμένης» συζύγου του,  η οποία τον συνόδευε σε θεατρική παράσταση στην Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το nknews.org, η Ρι Σολ Γιου εμφανίστηκε για τρίτη φορά μέσα στο έτος, σε παράσταση η οποία προέτρεπε τις γυναίκες να είναι πιστές σύζυγοι και κόρες στο Κόμμα των Εργατών και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Στην εκδήλωση ο Κιμ απευθυνόμενος στις γυναίκες των στρατιωτικών τις κάλεσε να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους «ως αιώνιες μαγείρισσες για την επανάσταση και αληθινές κόρες του κόμματος».

Η Ρι Σολ Γιου, που παντρεύτηκε τον Κιμ το 2009 και έχει αποκτήσει μαζί του τρία παιδιά, εμφανίστηκε στο πλάι του στο κατάμεστο θέατρο Mansudae Art Theatre, ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματούχους του καθεστώτος και πολλούς στρατιωτικούς.

Όλοι με μάσκες εκτός από τον Κιμ και τη σύζυγό του

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι όλοι οι παριστάμενοι φορούν μάσκες, εκτός από την ίδια και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς για περισσότερο από ένα έτος, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, όταν εμφανίστηκε σε δημόσια εκδήλωση για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε άλλη μία δημόσια έξοδο τον περασμένο Απρίλιο σε εκδήλωση αφιερωμένη στον ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ.