Κύμα καύσωνα “πνίγει” όλη την Ελλάδα: Η περιοχή που θα “λιώσει” από τη ζέστη και πότε θα δροσίσει

Ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου ενδέχεται να αγγίξει ο υδράργυρος στη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Ποιες περιοχές θα χτυπηθούν από τον καύσωνα.

Με άγριες διαθέσεις έρχεται το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από σήμερα. Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο καιρού

Όπως εξηγεί στο Sputnik, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος περιοχή που θα «λιώσει» από τον καύσωνα θα είναι η Δυτική Ελλάδα.

«Από Τρίτη και Τετάρτη θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα 41- 42 βαθμούς Κελσίου. Τις επόμενες μέρες θα φτάσει ακόμα και τους 44» τονίζει μεταξύ άλλων.

Από την Πέμπτη 29/07 το κύμα καύσωνα θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, οπότε και το φαινόμενο θα ενταθεί σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Από εκείνη την ημέρα και για τις επόμενες 7- 8 μέρες τουλάχιστον έως 6-7 Αυγούστου θα έχουμε θερμοκρασίες πολύ υψηλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας

«Στα ηπειρωτικά και ειδικά στα δυτικά θα αγγίξει τους 43 – 44 ενώ στα ανατολικά και βόρεια τους 42 – 43 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί έως τις 6-7 Αυγούστου τουλάχιστον» προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόγνωση του, στην Αθήνα την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37- 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ το σαββατοκύριακο τους 41 έως 42 βαθμούς.

Start typing and press Enter to search