Σχέδιο μεταφοράς και εγκατάστασης πλημμυροπαθών στο hot spot του Κουτσόχερου έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το NEWS 24/7.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν πως η ενημέρωση των 900 προσφύγων που διαμένουν στο καμπ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.
Από την πλευρά της, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας καταγγέλλει την χωρίς καμία προετοιμασία και προηγούμενη ενημέρωση εκκένωση του καμπ, χωρίς να υπάρχει ακόμη σχέδιο για το πού θα μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι, αφού οι δομές φιλοξενίας της χώρας είναι ήδη υπερπλήρεις και σε άθλια κατάσταση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας

«Χθες στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και των Υπουργών του επιτελείου του, ανακοινώθηκε επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση των πλημμυροπαθών.

Σήμερα μάθαμε ότι ξεκίνησε η εκκένωση του καμπ που διαμένουν πρόσφυγες στο Κουτσόχερο για να μείνουν εκεί οι πλημμυροπαθείς.

Στα μουλωχτά και χωρίς ντροπή «πετάνε» τους 900 πρόσφυγες/ισσες που ζούσαν εκεί και δούλευαν στη γύρω περιοχή. Υποτίθεται ότι θα τους μεταφέρουν σε άλλες δομές, που ξέρουμε όμως πως είναι υπερπλήρεις και σε άθλια κατάσταση σε σχέση με τις υποδομές τους.

Ένα ρατσιστικό κράτος που δεν διστάζει να πετάξει ανθρώπους σαν σκουπίδια πριμοδοτώντας ευθαρσώς την ακροδεξιά κραυγή «πρώτα οι έλληνες».

Η κίνηση αυτή όμως έχει μια πιο ουσιαστική στόχευση. Να μεταφέρει την οργή και αγανάκτηση από τους υπαίτιους, στους αδύναμους.

Ένας πόλεμος μεταξύ των φτωχών, θα ήταν σωτήριος τώρα για την εξουσία. Η επιχείρηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, με την απόδοση της ανυπόστατης κατηγορίας, από τον ΠΘ και τον Υπουργό Μετανάστευσης, ότι για τη φωτιά στον ‘Εβρο φταίνε οι πρόσφυγες. Το ρατσιστικό κράτος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους φασίστες.

Λύσεις προφανώς υπάρχουν για να μείνουν οι πλημμυροπαθείς. Ξενοδοχεία, άδεια σπίτια, επιδότηση ενοικίου.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και καταλύματα και πρώτο και καλύτερο το Divani, που διέμενε χθες ο πρωθυπουργός, για να μεταφερθούν εκεί οι πλημμυροπαθείς για να ζήσουν ανθρώπινα».
www.news247.gr