Σε μια προσπάθεια να διαλευκανθεί οικονομική απάτη μεγατόνων, το FBI ανέκρινε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κιμ Καρντάσιαν για τη σχέση τους με τον καταζητούμενο φυγά Jho Low.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δυσκολευόταν να θυμηθεί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση του με τον John Low. Ήταν τον Απρίλιο του 2018 που ένας πράκτορας του FBI, ένας ερευνητής της IRS και τρεις εισαγγελείς ξεκίνησαν την ανάκριση του βραβευμένου ηθοποιού.
Αρχικά οι ερωτήσεις στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν ήπιες. Μίλησαν για την καριέρα του, το φιλανθρωπικό του έργο και την εταιρεία παραγωγής του Appian Way.

Δεν άργησαν να περάσουν και στα δύσκολα, ρωτώντας για τη σχέση του με τον Jho Low. Τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε τη λεηλασία δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα κρατικά ταμεία της Μαλαισίας. Κατηγορείται για την εμπλοκή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η γνωριμία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον Jho Low
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε γνωρίσει τον Jho Low το 2010, με τον Μαλαισιανό χρηματιστή να τον γεμίζει δώρα. Πήγαινε μαζί του σε πάρτι και χρηματοδότησε την ταινία του «The Wolf of Wall Street» του 2003.
Η σχέση τους ξεκίνησε, όπως διηγήθηκε ο βραβευμένος ηθοποιός, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Του τον είχαν συστήσει ως τον «Μότσαρτ του επιχειρηματικού κόσμου».
Μόνο αργότερα, γύρω στο 2015, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές έβαλαν στο στόχαστρο τον Jho Low σε μια έρευνα για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όταν ένας πράκτορας του FBI παρουσίασε στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο μηνύματα και έγγραφα, έγιναν πιο… θολές οι αναμνήσεις του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Δεν θυμόταν να συζητά μαζί του για μια από τις εταιρείς του Jho Low. Παρά το γεγονός πως τον είχε περιγράψει ως «φίλο του» σε email του προς έναν πιθανό επενδυτή.

Όταν του έδειξαν άλλο μήνυμα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είπε στους ερευνητές πως δεν έμοιαζε με κάτι που θα έγραφε ο ίδιος. Ήταν σίγουρος πως οι μάνατζέρ του είχαν ελέγξει τον Jho Low πριν συνεργαστούν μαζί του στην ταινία «The Wolf of Wall Street».
Η σχέση του Jho Low με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και άλλους διάσημους μπήκε ξανά στο μικροσκόπιο. Αυτό καθώς οι εισαγγελείς προετοιμάζονται για τη δίκη του θρύλου της χιπ χοπ Prakazrel «Pras» Michél, μέλους των Fugees.
Ο Prakazrel «Pras» Michél κατηγορείται πως κατεύθυνε ξένο χρήμα στην προεδρική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2012. Και πως ασκούσε πιέσεις για λογαριασμό του Jho Low και της κινεζικής κυβέρνησης. Μεταξύ της λίστας των μαρτύρων στη δίκη του είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο μεγιστάνας των ξενοδοχείων Steve Wynn.
Κιμ Καρντάσιαν, Jho Low και Λας Βέγκας
Ο Jho Low ήθελε να κάνει πάρτι με ηθοποιούς, παραγωγούς δίσκων και μοντέλα. Δεν ήταν κάτι κρυφό. Ούτε και το γεγονός πως τους έκανε δώρα πίνακες, supercars και μετρητά. Τα έγγραφα που δεν είχαν αποκαλυφθεί και εξέτασε το Bloomberg Businessweek, προσφέρουν μια ματιά σε αυτά τα deals. Και πώς οι πράκτορες του FBI πίεζαν τους διασήμους για πληροφορίες γύρω από τον χρηματιστή

Η Κιμ Καρντάσιαν περιέγραψε στο FBI τον Φεβρουάριο του 2019 τη γνωριμία της με τον John Low. Αποκάλυψε ότι είχαν διασκεδάσει μαζί στο Λας Βέγκας. Ο Jho Low είχε δώσει 100.000 δολάρια στον τότε αρραβωνιαστικό της Kris Humphries. Μόνο για τα πυροτεχνήματα στον γάμο τους. Χρόνια αργότερα, προσέφερε στην Κιμ Καρντάσιαν ένα έργο του Basquiat, με τον τότε σύζυγό της Kanye West να ζητά έργο του Μονέ.

Αφηγήθηκε και μια ιστορία από τη συνύπαρξή τους σε καζίνο στο Λας Βέγκας, από όπου κατέληξε να φεύγει με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Του φώναζε πώς να παίξει, κέρδισε και τις είπε να κρατήσει τις μάρκες. Είχε στα χέρια της μάρκες αξίας 350.000 δολαρίων. Όταν πήγε στο ταμείο να τις εξαργυρώσει, της έδωσαν 250.000 δολάρια σε μια σακούλα σκουπιδιών γεμάτη χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Τις υπόλοιπες μάρκες τις εξαργύρωσε σε άλλο ταξίδι της για να γιορτάσει με τον χρηματιστή στο Λας Βέγκας.